Proza: Moj dečko ne zna da imam penis (FOTO, VIDEO)

-Teško mi je, ne znam odakle da počnem…

– Polako, uzmite maramicu. – psihijatar je strpljivo čekao da Sonja obriše suze i smogne snage da mu ispriča ono što je toliko muči da je zajecala čim je sela na kauč. Naravno, moguće je i da se rasplakala kada je videla bele sportske čarape svoga doktora kako vire iz crnih lakovanih cipela, ko zna.

Nakon što se smirila, nastavila je:
– Zbog svog… stanja, nisam nikada pomišljala da bih mogla da imam vezu. Još kao mala sam morala da lažem drugare iz škole da u pantalonama držim bananu koju planiram da užinam, jer se plašim da će mi je neko ukrasti. Svakako su mi se smejali, ali od silnog smejanja, bar niko nije primetio da banane nikada nisam jela. Mrzim banane. Vremenom sam shvatila da je bolje da nosim suknje. Suknje su bile idealno rešenje, sve dok ne ugledam nekog deliju sa zadnjicom, tako lepom, kao da je ubrana iz Rajskog vrta i posađena ispod njegovih leđa. Onda bih morala da mislim na tužno sećanje iz detinjstva kada su tata i komšija upali u septičku jamu pokušavajući da spasu štene kojem se glava zaglavila ispod ograde. Štene je upalo u jamu sa njima i udavilo se. Tata i komšija su proveli pola dana u jami dok ih mama nije našla. To mi, nekako, odmah smanji nivo uzbuđenja. I ako sam bila jedna od najlepših devojaka u školi, a kasnije i na fakultetu, pomirila sam se sa svojom sudbinom. Biću sama zauvek i nema svrhe plakati zbog toga. Onda sam upoznala njega.

-Milisava?

-Milisava. Sedeo je ispred prodavnice i pio pivo kada sam ga prvi put videla. Malo je naše selo, svi se znamo, a on mi je bio potpuno nepoznat. Kasnije sam saznala da se tek doselio iz grada jer, kako on kaže, veruje da je budućnost u poljoprivredi. Bože, još se sećam našeg prvog susreta. Toliko su me opčinile njegove oči, da skoro nisam ni primetila skorelu slinu na brkovima. Dobro, čovek je po ceo dan na njivi, mislite da ima ogledalo uvek ispred sebe?! Izgleda da sam se i ja njemu svidela istog trenutka, primetila sam kako nervozno gladi svoje čupave obrve. Istog dana me je pozvao da prošetamo po selu, taman je hteo da mi pokaže svoj novi traktor. Bio je baš uzbuđen, uši su mu sve vreme bile crvene. Dok smo išli traktorom 10 na sat ispred Lastinog autobusa, sve je bilo tako nestvarno. Te večeri nismo bili Sonja i Milisav na traktoru. Bili smo Jasmin i Aladin na letećem ćilimu i svet je čekao samo na nas. Naravno, on nije znao tada da njegova Jasmin ispod suknje krije čarobnu lampu koja čezne da bude protrljana.
Govorila sam sebi da ću samo malo ubiti vreme sa njim, jer sam danima već bila u nekoj kolotečini, Milisav je bio moja jedina radost u tom periodu. Nastavili smo da jurimo njegovim traktorom po selu. Svakog dana smo izvodili scene iz različitih filmova. Moj omiljeni film je „Transporter“, pa sam posebno uživala kada je šutirao džakove sa paprikama dok sam ja bila vezana Kineskinja na traktoru. Obožavala sam svaki trenutak sa njim, a onda se dogodilo neizbežno – osetio je moju bananu. Zahvaljujem Bogu na njegovoj prostodušnosti, sam je pretpostavio da sam tu spakovala ostatke naše hrane sa piknika, za svoje kerove i dodao da sam mu se sada još više svidela, zbog brige o životinjama. Briznula sam u plač, a on me je grlio. Satima smo sedeli zagrljeni i posmatrali koze kako brste ružin žbun moje tetke Ranke. Kada sam došla kući, priznala sam sebi da sam ga zavolela više nego ikoga do sada i će mi biti potrebna stručna pomoć ako želim da prevaziđem svoje strahove i budem srećna. Tako da… evo mene kod vas. Šta da radim, doktore? Ima li nade za mene? Ima li nade za NAS?

Doktor se zagonetno smeškao dok je pretraživao nešto po računaru. Ulogovao se na svoj tumblr nalog i skinuo sliku koju je odmah potom odštampao. Pobedničkim hodom je prišao ucveljenoj pacijentkinji i uručio joj papir na kojem je pisalo WE WERE BORN TO BE REAL, NOT TO BE PERFECT. Sonjine oči se zacakliše i ona ožive. Ništa nije rekla. Njeno ozareno lice puno nade i zahvalnosti govorilo je dovoljno. Izjurila je iz ordinacije i uputila se svome selu, ne da bude savršena, već da bude ono što jeste. Da bude devojka sa penisom. Jedinstvena i divna. Zauvek.

 

Autor: Jovana Krajišnik

Related posts

Leave a Comment