Politika privatnosti

Ko smo mi

„Čupava Keleraba“ je sajt posvećen promociji kulturnih i društvenih sadržaja, pokrenut 19. aprila 2016. godine od strane Milice Milošević, koja ujedno obavlja i funkciju glavne i odgovorne urednice.

Naša veb adresa je: https://www.cupavakeleraba.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupavakeleraba/

Twitter: https://twitter.com/Cupava_keleraba

Instagram: https://www.instagram.com/cupava_keleraba/

Email: cupavakeleraba32016@gmail.com

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

„Čupava Keleraba“ je sajt posvećen promociji kulturnih i društvenih sadržaja, te od vidljivih ličnih podataka koristimo jedino imena naših autora prilikom potpisivanja teksta ili pak prilikom njihove promocije. Sve to, naravno, radimo uz njihovu saglasnost.

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku „user agent“ njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnih komentara.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i „heš“) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su tu zbog vaše udobnosti, tako da ne morate ponovo popunjavatii svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. „Kolačići prijavljivanja“ traju dva dana, a „kolačići mogućnosti ekrana“ traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, „kolačići prijavljivanja“ biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće ili ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

„Čupava Keleraba“ koristi podatke Google Analitike isključivo u cilju poboljšanja rada sajta, te ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko lični podaci u vidu IP adrese, kolačića i drugih online segmenata, budu potencijalno zloupotrebljeni od strane Google Analitke ili trećeg lica.

Sa kim delimo vaše podatke

„Čupava Keleraba“ zadržava pravo da tekstove svojih autora deli na društvenim mrežama: „Facebook“, „Twitter“ i „Instagram“ u cilju promocije kulturnih i društvenih sadržaja. Takođe, veoma smo zainteresovani za saradnju sa drugim portalima i sajtovima slične sadržine. Stoga naši tekstovi i te kako mogu da se nađu i na drugim veb lokacijama, uz prvobitno navođenje izvora u vidu linka ka našoj veb adresi, kao i kontaktom na mejl: cupavakeleraba32016@gmail.com. Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispoštovani, bićemo prinuđeni da podnesemo tužbu za povredu autorskih prava.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede, umesto da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesto (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama, uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih komentara.

Vaše informacije za kontaktiranje

Za više informacija pišite nam na cupavakeleraba32016@gmail.com

Kako štitimo vaše podatke

Svi sadržaji na našem veb sajtu predstavljaju vlasništvo „Čupave Keleraba“ i koriste se isključivo u cilju promocije kulturnih i društvenih segmenata. U slučaju povrede ličnih podataka pozivamo se na zaštitu predviđenu Zakonom.

Koje postupke imamo u slučaju curenja podataka

Podnošenje tužbe za povredu politike privatnosti i autorskih prava.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Pored autorske delatnosti, „Čupava Keleraba“ se bavi distribuiranjem vesti na polju kulture. Sadržaji, koje dobijamo od strane trećih lica, potpisani su izvorom sa kojeg dolaze. Stoga „Čupava Keleraba“ ne snosi nikakvu odgovornost za potencijalnu povredu ličnih podataka prilikom distribuiranja ovog materijala.

Izvor: Akismet (Dotatak koji naš sajt koriti da bi sprečio mogućnost spam komentara)

„Mi sakupljamo informacije o posetiocima koji komentarišu postove na sajtu, koristeći naš Aksimet antispam servis. Informacije koje skupljamo zavise od toga kako je Aksimet podešen na sajtu. No, ono što je tipično uključeno u skupljanje podataka su: IP adresa onoga koji ostavlja komentar, korisnički agent, HTTP referer i URL sajta (zajedno sa ostalim informacijama direktno povezanim sa komentatorom, kao što je njegovo ime, juzernejm, mejl i sam komentar).“