O Čupavoj Kelerabi

Na našem internet podneblju postoji mnoštvo sjajnih portala, sajtova i blogova koji se bave komentarisanjem društvene stvarnosti, kao i afirmacijom kulture. Stoga „Čupava Keleraba“ svojom pojavom na internet sceni teži ka umrežavanju sa sajtovima slične sadržine, kao i  stvaranju platforme u zemlji i regionu, zahvaljujući kojoj bi se oni koji žele da nešto kažu, poruče, kritikuju ili se umetnički izraze mogli i oglasiti.

Samo ime, koje je na prvi pogled alogizam, upućuje na raznovrsnost polja koje „Čupava Keleraba“ teži da obuhvati, a to je, između ostalog, sve ono što je u zapećku medijskog prostora. Ona je Čupava jer želi da čvrsto i neraskidivo umreži različite kulturne i društvene aspekte. Dakle, stremi ka čvornovatoj umršenosti različitih sadržaja koji obuhvataju raznovrsne pojave, činjenice, ideje, zanimljivosti, ali na prvom mestu ljude. Pošto pripada porodici povrća, Keleraba će nastojati da gorepomenuti sadržaji uvek budu čisti i zdravi po svest okoline, a koliko će sadržaji u njenom vrtu biti sveži na izvestan način zavisi od svih nas.

Stoga „Čupava Keleraba“ poziva sve zainteresovane da postanu njeni dopisnici, tako što će svoje tekstove (na srpskom ili srodnim jezicima koji se razumeju bez prevoda), potpisane punim imenom i prezimenom dostaviti na mejl: cupavakeleraba32016@gmail.com . Rubrike za koje možete pisati su: „Književna oaza“ (prikazi romana, pripovedaka, pesama, reportaže sa pesničkih i književnih večeri, prepevi i prevodi stranih pesnika i intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim književnicima), „Muzika“ (recenzije albuma, intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim bendovima i muzičarima i reportaže sa koncerata, festivala i svirki), „Priroda i društvo“ (objektivno komentarisanje društvene stvarnosti, te pisanje o filozofiji, psihologiji, religiji i generalno socijalnim i društvenim segmentima) i „Film, umetnost i pozorište“ (recenzije i prikazi umetničkih dela, filmova i pozorišnih predstava, reportaže sa filmskih, umetničkih i pozorišnih dešavanja i intervjui sa afirmisanim i neafirmisanim umetnicima).

Ako imate svoj bend (ili ste samostalni umetnik) ili ste pak član određene kulturne ustanove/udruženja/organizacije ili posedujete kafić/centar u kome se održavaju kulturna dešavanja, pruža vam se mogućnost da se povodom događaja oglasite preko „Čupave Kelerabe“ kontaktom na gorenavedenu mejl adresu. Vest o događaju biće objavljena na sajtu uz navođenje izvora.

Ili jednostavno, ako ste osoba koja u slobodno vreme piše pesme, priče ili se bavi drugim vidom kreativnosti uvek možete da se javite „Čupavoj Klerabi“ – rado će objaviti vašu kreativnost u njenom „Autorskom kutku“ ili napsati priču o vama. 🙂

Pored toga, „Čupava Keleraba“ vam pruža i mogućnost medijskog partnerstva kroz koje bismo promovisali vašu manifestaciju, i to putem postavljanja vašeg banera na sajt, kao i putem press podrške. Za detaljne informacije o načinima i uslovima medijske saradnje nam se možete obratiti porukom na Facebook profil, kao mejlom na: cupavakeleraba32016@gmail.com .

Nadamo se lepom druženju. 🙂

P. S. Ako želite još bolje da nas upoznate, počitajte šta su i drugi rekli o nama:

http://outloud.rs/cupava-keleraba-kreativnost-kao-suocavanje-sa-realnoscu/

http://plezirmagazin.net/plezir-maj-2018/ (Dejana Vukadinović „Novo kulturno gnezno zaodenuto u francusko ruho“; od 182 do 185 strane)

https://www.sedmasila.rs/mlad-covek-je-uspeo-kada-ne-pravi-kompromise-sa-stvarima-koje-mu-ne-idu-u-prilog/

https://www.menjamozajedno.rs/vesti/menjamo-zajedno-karavan-u-velikoj-plani

Autorka: Milica Milošević | Glavna i odgovorna urednica
Logo: Aleksandra Danilov

Leave a Comment