Objavljena prva pesnička knjiga o Nikoli Tesli 

Publikacija Šapat Univerzuma / Whisper of the Universe poetski je uobličen osvrt na ezoterijsku te mističku stranu ličnosti Nikole Tesle. Ova poema, objavljena na srpskom i engleskom jeziku, čitaoca vodi kroz skrivene tunele unutrašnjeg sveta Tesline ličnosti.

Autorka ove poeme (ujedno i izdavač), Ana Stjelja, ovim je odala počast velikom naučniku, ali i velikom umu koji je svojom ekcentričnošću i više nego pogodna ličnost za pesničko i umetničko uobličenje.

Ova poema je prvo ovako osmišljeno poetsko delo inspirisano likom i delom Nikole Tesle. Kratak uvod u poemu dao je jedan od naših najboljih poznavalaca Teslinog lika o dela, prof. dr Velimir Abramović, a sama knjiga je objavljena povodom jubileja – 80 godina od smrti Nikole Tesle.

„U bljesku svesne svetlosti, ljubavlju 

večnog žara istine rodila se ova poema. Šapat Univerzuma je slika Tesline duše iznutra, svetlost čovečanstvu koje danas traži novu veru za istog Tvorca. Tesla je Duhovni naučnik, Ana je sveštenica poezije Tesline svezemaljske Duhovnosti.”

Publikaciju, osim dvojezične poeme čine i ilustracije (digital art) koje na umetnički način nastoje da proniknu u vrlo intrigantni metafizički svet Nikole Tesle.

Knjiga se može čitati na ovom linku:

Related posts