Performans Nataše Milojević „Jače, da ostanem živa“ u KCZR

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 10. februara u 19 časova biće izveden performans multimedijalne autorke Nataše Milojević pod nazivom „Jače, da osetim da sam živa“. Performans će biti izveden u okviru aktuelne postavke „Post K’o Vid“ Zorana Rajšića.

O performansu:

Performas „Jače, da osetim da sam živa“ preispituje letargiju savremenog društva i izazove koji bi podstakli pojedinca da izađe iz stanja letargije i uradi nešto za sebe i svet u kom živi. Performans se bavi društvenom svakodnevicom u kojoj se većina stvari odvija po navici i ustaljenom rutinom, u ovakvom društvu nestaje ljudska potreba za napredovanjem, iskrenošću prema sebi i drugima i gubi se svaka zainteresovanost za prevazilaženjem sopstvenih granica.

Umetnica ispituje motive i razloge koji bi nju samu mogli da nateraju da pomeri svoje granice i postigne više – nađe razloge za život. Ona istažuje šta je čini živom i šta za nju znači osećaj živosti.

O autorki:

-Nataša Milojević je samostalna multimedijalna autorka, performerka, plesačica, koreografkinja, plesna i dramska pedagoginja, članica Udruženja baletskih umetnika Srbije (UBUS). Završila je baletsku školu, biološki fakultet, specijalističke studije dramske pedagogije i akademiju za fizički i ekspresivni teatar. Radila je kao voditeljka kreativnih procesa i koreografkinja je u radu sa odraslima, decom i mladima. Učestvovala kao plesačica, voditeljka plesnih radionica i članica žirija na festivalima u zemlji i regionu. Sarađivala je na projetktima umetničkih organizacija: BAZAART, Teatar Mimart, Nektan Art, STANICA Servisa za savremeni ples, CEDEUM; usmerenim ka produkciji predstava i performansa nastalih u kreativnom stvaralačkom procesu. Jedna je od osnivačica umetničkih grupa ArteQ i Dolarijum Projekat. Učestvovala je u više internacionalnih programa i sarađivala sa umetnicima iz naše zemlje, regiona i inostranastva.

-U svojim radovima se bavi kritikom savremenog duštva, pozicijom žene u savremenom društvu i svim temama koje direktno pogađaju nju kao individuu.

Izvor: KCZR

Related posts