Čuvaj se Marina, unapređenje laži je najopasanija istina!

Istina je uvek samo jedna.

Putevi do nje su mnogobrojni.

Način da saznamo pravu istinu ponekad može biti rigorozan.

Evo korona virus pružio nam je priliku ali, niti je prvi niti poslednji,da na putu do istine budemo dosledni njene vrednosti.

Pohlepa i podložnost zlopuptrebama dovode nas u situaciju da na putu do prave istine platimo visoku cenu. Setite se ,nije mali broj onih koji su na putu do istine glavom platili lakovernost .

Ovih dana na vaš moblni telefon sigurno stižu razne poruke,između ostalih i jedna audio poruka u kojoj izvesna XY dama zove svoju prijateljicu Marinu i saopštava joj da je upravo razgovarala sa najvećim svetksim stručnjakom za suzbijanje korona virusa i daje joj savet koji se svodi na to da nikako ne uzima jedan već neki drugi lek.I to je sve.

Druga slična toj,razlika je samo u tome što ova ima problema sa padežima,ali zna da opasnost od ovog prvog leka niko u novinama ne sme da objavi jer se novine plaše farmaceutrskog lobija,ali zato se ona ne plaši ,i takođe svojoj prijateljici kaže da ne uzima ovaj nego onaj lek.

E ,sad što ona to radi?Pa radi za dobar honorar!

Ali šta rade oni koji tu poruku šalju da bi svojim prijateljima pomogli u brobi protiv virusa?!

Žao mi je,oni ne rade za honorar.Oni ne rade ni za sebe ni za svoje prijatelje ništa dobro!

Zloupotrebljena je njihova naivnost,verovanje u dobre namere,strah,pa i nivo rasuđivanje!

Neprijatno je i da pomislim da kažem šta to oni ,koji takve poruke šalju sa namerom da ih podelimo svima ,rade !

Oni što tu poruku šalju, ljudi za koje sam do trenutka dok mi nisu poslali tu poruku verovao da su svoji,da su godine i znanje koje imaju dovoljni da takve poruke ne služe ničem osim kompanijama koje u nesreći drugih vide svoj profit.I vode rat jedna protiv druge.

Kako?Kompanije ,ne preko te dame koja zove Marinu ,nego preko ovih u koje veruju da će te poruke slati svojim prijateljima da bi im pomogli ,štede kapital,vreme,resurse,daju nam do znanja da tačno znaju naš psihološki profil, unapređuju laž kao istinu,prave od nas masu za upotrebu do te mere da i kad bi rekli „ubi“ trebalo bi ubiti jer na drštvenim mrežama kažu da će te ubistvom ostati živi.

Žao mi je!

Žao mi je što ne znam da li oni koji šalju svojim prijateljima takve poruke misle da oni koji ih primaju veruju u njihov sadržaj,ili to rade iz dokolice?!

Kako sam samo mirno živeo bez ovakvog jeda dok društvene mreže i komšinice nisu bile merilo vrednosti i vladale svetom.

Kako sam razočaran što moji prijatelji veruju u to da ću ja poverovati istini koju saopštavaju audio poruke i Marinina prijateljica koja se ne plaši farmaceutrskog lobija…?!

Uopše mi nije jasno šta im bi,što su mi tu glupost poslali?!

Kako ću sutra sa njima piti kafu,razgovarati o poslu i pri tom pitati se da li oni stavrno misle da sam poverovao u istinu iz te poruke.

Verovatno da misle! Zašto bi mi je inače slali,da mi nisu prijatelji?!

Žao mi je i Marine,ako veruje toj svojoj prijateljici!

Autor: Milorad Antonić

Izvor: Sedma sila

Related posts