Biblioteka „Karlo Bijelicki“ raspisala konkurs „Golub“

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki iz Sombora raspisuje

KONKURS

ZA NEOBJAVLjENI RUKOPIS PRVE KNjIGE ZA 2024. GODINU

Edicija Golub podrazumeva izdavanje prve knjige autora do 40 godina. Nagrada se sastoji iz objavljivanja knjige i diplome.

Konkurs za objavljivanje prve knjige je namenjen autorima do 40 godina koji pišu na srpskom jeziku, a u razmatranje ulaze zbirke pesama, romani, zbirke kratkih priča i drame, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni. Jedan autor može poslati jedan rukopis. Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkursgolub@gmail.com.

Potrebno je poslati dva dokumenta:
rukopis potpisan šifrom,
razrešenje šifre (dokument koji sadrži ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, i-mejl adresu i kratku biografiju).

Konkurs je otvoren od 1. juna do 15. avgusta 2024. godine. Rezultati će biti objavljeni do 15. septembra 2024. godine na internet prezentaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), kao i u relevantnim medijima. Odluku o nagradi donosi tročlani žiri u sastavu: Danijela Repman, Dragan Babić i Danilo Lučić.

Naziv edicije Golub potiče od Ilustrovanog lista za srpsku mladež – Golub koji je pokrenut 1879. godine, i izlazio je u Somboru do 1913. U Golubu su, između ostalih, svoje radove objavljivali Jovan Dučić, Aleksa Šantić, Vojislav Ilić, Branislav Nušić, Miloš Crnjanski, i drugi.

Edicija Golub: Sȃd Milan Kovačević, Prepoznavanja Jasna Dimitrijević, Ulica izgubljenih reči Đorđe Majstorović, Prima furia Marina Radovanović, Kućne grinje Igor Ivanišević, O ostalima Saša Guberinić, Poslednji pokušaj samoodbrane Neda Radosavljević i Makulatura desetice Olivera Marić.

Izvor: Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor

Related posts