The OMY najavljuje veliki koncert u Beogradu

Ruski bend The OMY, jedan od najuzbudljivijih sastava beogradske scene, najavio je koncert u četvrtak 18.  aprila u Zappa Bazi sa početkom od 19 časova! Ovaj, u najmanju ruku, eklektični bend već je imao prilike  da se predstavi beogradskoj publici – i to na inovativnom Changeover festivalu u Domu omladine, kao i u  Elektropioniru. 

Ono što krasi The OMY jeste širok dijapazon muzičkog kataloga i naravno, kombinovanje elektronike sa  sviranom, gitarskom muzikom. Od brzih džangl ritmova, preko prodornih saksofonskih melodija, do nojza  u stilu bendova A Place to Bury Stragers i The Jesus and Mary Chain. Na tankoj liniji između džeza, fanka,  post-panka i raznih tipova elektronike, može se reći da je ovaj bend preuzeo titulu »najglasnijeg benda u  Beogradu«. Kao predvodnici ruske avangarde, ovaj bend slučajno ili ne, aktivno participira u menjanju i  progresiji lokalne scene, kako kaže i Nemanja Mitrović u članku za BBC u maju prošle godine: »Kada je Igor  Volkov sa prijateljima iz benda septembra 2022. seo u auto i iz Moskve, preko Kavkaza i Male Azije, krenuo  put Srbije, verovatno nije ni slutio da će uskoro prisustvovati, ali i učestvovati u nastupajućim promenama  na muzičkoj sceni Beograda«

Bend je aktivan čak od sada već davne 2016. godine, a do sada su izdali dva albuma imena »The OMY« i  »Слон«, kao i pregršt singlova od koji se izdvajaju »Хвала«, »Sergio« i »In My Blood«. 

»Ovaj eklektični sastav kalemi džez na nojz, pank sa elektronikom i ostale „nespojive“ žanrove, praveći  distorzivni praznik za čula i kolektivni performans – ako volite žestoke svirke, jer kako i sami kažu – The OMY  je pre svega „live bend“« – ističe novinarka Una Miletić za dnevne novine Danas. Energičnost na nastupima  The OMY je definitivno još jedan u nizu povoda da se u četvrtak 18. aprila poseti Zappa Baza sa početkom  u 20 časova, a cena karte će se kretati od 800 RSD do 1199RSD. 

Link ka kupovini karata.

Related posts