REX predstavlja svoje debitantsko EP izdanje „Enigma“

Mladi kantautor i regionalna rep i trep zvezda u usponu, REX predstavlja svoje debitantsko EP izdanje „Enigma“ na kom donosi energiju hip-hop kulture protkanu emocijama prema tajnovitoj ženi! Sin legendarnog umetnika Magnifica slušaocima poklanja pet numera, uključujući već objavljene singlove „Enigma“ i „ElaEla“ koji su bili prvi uvid u zagonetke koje reper rešava u stanju opsesije i patnje zbog žene čiji lik za njega ostaje maglovita senka.

„Sadržajno, projekat opevava emotivna, ljubavna i melanholična osećanja prema nežnijem polu. Svaka pesma govori o misterioznoj ženi, čije ime nikada ne saznajemo – tako je i nastao naziv celokupnog projekta. Iako je tema vrlo emotivna, umotana je u ideje moderne rep i trep kulture. To dolazi do izražaja i žanrovski jer u izdanju čujemo kombinaciju House, Drum’n’Bass, R’n’B, UK Garage, Reggaeton i Dancehall ritmova“, izjavio je REX o tematici svog EP izdanja.

Svet poroka, grehova, brzog života u gradu i melanholije zbog komplikovane ljubavi REX je dočarao novim numerama „Led“„Miligram“ i „Blagoslov“, a na putu stvaranja celokupnog projekta pridružili su mu se i cenjeni regionalni umetnici KIMMV i Andre koji su EP upotpunili svojom jedinstvenom izvedbom.

Početak svoje muzičke karijere REX je doživeo 2018. godine kao član sastava Brudaz u rodnoj Ljubljani, a danas stvara muziku kao samostalni umetnik pod okriljem izdavačke kuće Universal Music Serbia. Njegov debitantski singl „Pijem“ označio je početak nove ere i pronalaženje sopstvenog pravca u kom se muzičar kreće i danas. Kroz fuziju žanrova koje prepliće u svakoj od numera, kao i melanholičnu liriku sa kojom se slušaoci lako mogu povezati, REX kreira svoj muzički put kao perspektivan autor koji će bez sumnje privući pažnju ljubitelja modernog hip-hop zvuka začinjenog iskrenim pričama.

Izvor: Universal Music

Related posts