Razgovor o romanu „Vila Fazanka“ Bojana Krivokapića

Razgovor o romanu Vila Fazanka (Arete, 2023) Bojana Krivokapića, održaće se u četvrtak, 14. decembra 2023. od 19 časova u UK Parobrod. Osim autora, o ovoj knjizi u kojoj se jedan u drugi, prelivaju ambijent primorski i ravničarski, govoriće Danilo Lučić, pesnik i urednik ovog romana, uz moderaciju Katarine Lazić.

Roman –dvorana ogledala: jedna priča uokviruje drugu, druga otvara treću, treća ponire u sledeću, iz svake sledeće mogla bi izroniti nova priča, a svaki njen deo u sebi sadrži odraz celine, smatra Marijana Čanak, književnica i recenzentkinja izdanja. Prema njenim rečima, Vila Fazanka čuva magiju svakodnevnice, ne kao pripovedački trik, već s dubokim razumevanjem celovitosti koja se uspostavlja transcendiranjem gubitka.

Lejla Kalamujić, književnica iz BiH, nakon čitanja Vile Fazanke izjavila je da bi voljela bar na jedan dan gledati svijet očima Bojana Krivokapića.

Bojan Krivokapić (rođen 1985. u Bačkoj Topoli, živi u Novom Sadu) autor dve poetske zbirke (“Žoharov let“ i “Gnezdo dečaka“) i knjige priča “Trči Lilit, zapinju demoni“ i dva romana. Za prvi roman “Proleće se na put sprema“ dobio je 2018. godine Nagradu Mirko Kovač za najbolje delo mladog autora u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica, Đura Đukanov, Edo Budiša, Lapis Histriae, Biber, Milutin Uskoković, Laza K. Lazarević i priznanja Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013).

Dobrodošli!

Izvor: Parobrod

Related posts