Elektro-akustična pop atrakcija Detour stiže na Dorćol Platz 

Jedan od najpopularnijih elektro-akustičnih pop sastava regionalne scene, Detour, nastupiće u subotu 16. decembra na Dorćol Platzu u Beogradu. Bend će predstaviti svoje najveće hitove, uključujući numere sa svog najnovijeg albuma „Master Blaster“.

Ulaznice su već u prodaji po promotivnoj ceni od 1.700 dinara i mogu se nabaviti onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i putem njihove prodajne mreže.

Muzička atrakcija predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom delovala je pod imenom Yammat, a od 2006. godine, postoji pod novim imenom, Detour. Njihovi prvi albumi „Detour“ i „TV“ doneli su hitove kao što su „Ljeto počinje“, „Mjesec“, „Gledano sa strane“ i „Prijatelj“. Međutim, treći album „A što ak’ ja…“ bio je ključan u njihovoj karijeri, obezbeđujući im status regionalne pop atrakcije i titulu perjanice novotalasnog popa. Ovaj album, nošen hit naslovima „Srce veliko“, „Snijeg“, „Daleko“ i „Plešem sama“, osigurao im je top mesta u većini godišnjih muzičkih izbora, i Porina za „Najbolji pop album“ u 2014. godini.

Pesma „Zaljubila sam se“ osvojila je regionalne top liste, dobivši i priznanje za najčešće puštanu pesmu na radiju od strane Hrvatske diskografske udruge, a naredne godine donela je muzičku nagradu Porin u kategorijama „Pesma godine“ i „Najbolji nastup grupe s vokalom“.

Jubilarnih 10 godina postojanja benda obeležili su nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i album „Detour 10“, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

Peti studijski album „Tourdetour“ uspešno je predstavljen kroz pesmu „Biram“ i brojne hit singlove „Bez tebe“, „Vikend“ i „Skrivena“. Na Porinu je dobio nagradu za „Pop album“ i „Najbolju izvedbu grupe s vokalom“, a muzički kritičari svrstali su ga u sam vrh najboljih albuma u 2018. godini. Početak 2019. godine donosi im novinarsku muzičku nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji. Elektro pop pesma „Ima i nema“ i vintidž akustik balada „Slike o našim danima“ singlovi su koji su zatvorili ovaj izuzetno uspešan muzički materijal.

Singlovima „Šarena“, „Slavlje“ i „Hawaii“ i „Klaun“ najavili su šesti studijski album „Master Blaster“, koji je objavljen u aprilu ove godine.

Tokom poslednje dve godine, Detour su se istakli na muzičkoj sceni pobedom na Zagrebačkom festivalu sa pesmom „Nekad je bilo bolje“ koja je proglašena najboljom pesmom ovog legendarnog muzičkog događaja i visokim plasmanom na Dori, hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije.

Related posts