Promocija knjige „Prosto“ Maje Uzelac u Cetinjskoj

PROSTO, promocija knjige Maje Uzelac

Utorak 31. oktobar, 19h Kula, Cetinjska 15

U utorak 31. oktobra sa početkom u 19h u prostoru Art hub-a Kula, Cetinjska 15 izdavačka kuća Rende predstavlja svoje novo izdanje knjigu “Prosto” Maje Uzelac. “Prosto” predstavlja zbirku kolumni objavljenih na portalu nova.rs u periodu od dve godine od februara 2020. do  jula 2022. Godine.

Na promociji u utorak 31. oktobra razgovor sa autorkom vodiće urednica izdavačke kuće Rende Slađana Novaković, čitanje će na melodici pratiti Bojan Zulfikarpašić, a samu promociju otvoriće Ida Prester. 

“Dugo sam pisala o kompleksnim stvarima raznih vrsta, za manje-više svaku novinu u zemlji – o suptilnosti i sofistikaciji kulture i medija, društva, mode, interneta, bože me sačuvaj – čak i politike; shvatam, međutim, da grupno nismo savladali osnove funkcionisanja, samu bazu jbnog postojanja, koja treba da omogući dalje bavljenje bilo čim ozbiljnijim. I evo, najzad, imam iskustva, nemam frku, nije mi stalo do reputacije, a nemam ni nešto mnogo vremena. Prvi put u životu, pisaću kratko o najprostijim stvarima najprostijim rečnikom. Svima nam najviše znači, a više nemam živaca da preskačem. Uozbiljimo se. Budimo najbolji mi. Ne budimo pičke. Neko s rokom trajanja ne može to sebi da dozvoli.” Maja Uzelac

Maja Uzelac režira prizore, nokaute, koreografije, biopike, fantazije, mizerije i misterije. Režira tekstove za novine, repertoare za bioskope, fotografije za internete. Režira filmove za muzeje, pozorišta, arhive i kreatore. Režira DJ setove za klubove, emisije za televizije i kostime za izlaske. Režira trendove. Režira spotove za bendove i reklame za brendove. Režira sebe i druge. Režira redom. A život se otima.

Izdavačka kuća Rende osnovana je 2000. godine sa misijom da objavljuje, distribuira i promoviše nove autore iz Srbije, regiona i sveta koji svojim tekstovima otvaraju autentične horizonte, sa željom, verom i ubeđenjem da knjige najbrže mogu da povežu pokidane veze između naroda.

https://rendebooks.rs

www.kula.org.rs

Foto: Goran Srdanov

Related posts