Program SKC Kragujevac od 16. do 22. oktobra 2023.

Utorak, 17. oktobar u 2000
Kontakt galerija SKC
Filmska projekcija – Korset

Božić je 1877. godine. Austrijska carica Elizabeta, poznatija kao Sisi slavi svoj 40. rođendan. Uvek je u svojoj kraljevskoj ulozi – ona je žena cara Franca Jozefa, cenjena zbog svoje lepote i stila, ne sme da iznese svoje mišljenje i pokaže svoju pamet već zauvek mora da ostane mlada i lepa carica. Da bi ispunila ova očekivanja, pridržava se rigoroznog režima ishrane, vežbanja, friziranja i svakodnevnog merenja struka. Ali Elizabetina glad za znanjem i želja za životom sve se više buni protiv pogrešne slike koja o njoj postoji i više nije voljna da živi život sputan dvorskim korsetom.
Viki Krips je za ulogu u ovom filmu osvojila nagradu Evropske filmske akademije za Najbolju glumicu 2022. godine.

Režija: Marie Kreutzer
Žanr: drama
Trajanje: 113 minuta
Proizvodnja: Austrija; Francuska

Petak, 20. oktobar u 2100
Kontakt galerija i galerija SKC
Promocija albuma A.N.D.R, Retrospektiva

Ekipa već dobro poznata po najboljim žurkama ponovo dolazi u Kragujevac. Ovog puta sa svežim repertoarom i još energičnijim nastupom. A.N.D.R. i Retrospektiva dolaze 20. 10. u SKC Kragujevac povodom novog izdanja “pratim se.” i povodom želje za dobrom žurkom koja će obeležiti ovu godinu. Novo izdanje producenta A.N.D.R. , koje je već osvojilo srca publike, obogatili su nezamenljivi Sajsi MC, Marko Mandić, Iva Lorens, Oli Pop, Nekonaj i naravno Retrospektiva. Ovom prilikom imaćete priliku da zajedno sa tvorcima ove muzike prodjete kroz celo putovanje koje je stvorilo jedinstveni zvuk grupe A.N.D.R. X Retrospektiva.

Uz novu muziku, ekipa će izvoditi i stare, već dobro poznate, numere u novom svetlu i još ludjim aranžmanima koji će vas definitivno ostaviti zadihane od djuskanja.

Subota, 22. oktobar u 2000
Galerija SKC
Stalna galerija antiratne digitalne umetnosti – Mail art

Stalna galerija antiratne digitalne umetnosti, kao i svih prethodnih godina, 21. oktobra u 20 sati prelazi iz digitalnogt u analogni svet.

Svake godine sve ozbiljnija zbirka radova koja je dostupna 365 dana godišnje umetnicima i publici u vreme našeg praznika pokazuje se u Galeriji SKC.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts