Miza objavila prvi autorski singl „Iznad stvarnosti“

MIZU
„Iznad stvarnosti“
Street Pulse Music

VIDEO https://www.youtube.com/results?search_query=mizu+iznad+stvarnosti

Mizu (Milica Uzelac) je umjetnica čiju glazbu karakterizira dream pop, rock i ambient zvuk. Rođena je u Zrenjaninu 1993. godine. S gitarom se susrela još u osnovnoj školi. Prvi autorski projekt ostvarila je s Oli Pop (Oliverom Popović). Autorske pjesme, „Meduza“ i „Neobjašnjive stvari“, predstavile su u TV seriji „Žigosani u reketu“. Kao gitaristica, svirala je sa mnogim beogradskim bendovima, a prošlog ljeta nastupila je i na Exit-ovoj Dance Areni sa grupom Vylana iz Kalifornije. Prvi soundtrack napisala je za filmove „The man in the Venetian mask“ i „Beneath the Houses“ u režiji Nevena Rufija.

Svoj samostalni autorski rad predstavlja pjesmom „Iznad stvarnosti“ u suradnji sa splitskim producentima, Šimom Barbarićem i Ivanom Božanićem. Mizu potpisuje tekst i glazbu (vokal, gitare) za svoj debitantski singl. Pjesma je snimljena u studiju „Dan mrak“ u Zagrebu, a Božanić je također zaslužan za drum programiranje, snimljene sintove, miks i mastering. „Iznad stvarnosti“ objavljena je pod etiketom splitske diskografske kuće Street Pulse. Režiju i montažu za spot te fotografije potpisuje beogradska umjetnica Katarina Marčetić.

Mizu: „Glavna vodilja pjesme je vječni loop u kojem autorica pokušava prikazati emotivne trenutke koji su imali kraj, ili su izuzeti od potencijala da se ostvare u realnom svijetu. Ne uklapaju se u prihvaćene okvire, a vremenski pojmovi prošlosti i budućnosti stapaju se u trajnu sadašnjost.

Related posts