Psihološko savetovaliste DOB-a pruža besplatnu stručnu pomoć

PSIHOLOŠKO SAVETOVALIŠTE DOMA OMLADINE PRUŽA POMOĆ U PREVAZILAŽENJU TRAUMA

Besplatno Psihološko savetovaliste za mlade Doma omladine Beograda uključuje se u pružanje psihološke podrške i pomoći u prevazilaženju trauma nastalih kao posledica tragičnih događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Učenici i njihovi roditelji koji su traumatizovani zbog tragedije koja se dogodila, osećaju strah, uznemirenost, paniku, tugu ili potištenost, kao i svi drugi građani koji imaju potrebu da razgovaraju sa psihologom, mogu kontaktirati Jadranku Radovanović, psihološkinju sa dugogodišnjim iskustvom u radu koji se odnosi na pomoć u traumi i krizne intervencije.

Pored redovnih termina u kojima Psihološko savetovalište Doma omladine Beograda radi svake sedmice: ponedeljkom od 15:30 do 18:30; utorkom od 9:30 do 12:30 i četvrtkom od 14:30 do 17:30, svi koji osećaju posledice traume mogu kontaktirati Jadranku Radovanović non-stop putem skajp adrese jadranka.radovanovic50, poziva i sms poruka +381 64 39 25 300  ili mejla jadranka.psiholog@gmail.comUsluge Savetovališta su u potpunosti besplatne.

Psihološko savetovalište za mlade Doma omladine Beograda počelo je sa radom 12. maja 1969. godine. Osnovni zadatak Savetovališta je preventivni mentalno-higijenski rad sa mladima, odnosno savetodavno i psihoterapijsko delovanje u cilju sprečavanja i otklanjanja njihovih psihičkih i adaptivnih teškoća. Više detalja o radu Savetovališta je dostupno OVDE.

Jadranka Radovanović završila Filozofski fakultet u Beogradu, grupa za psihologiju, smer-klinička i dečija psihologija 1980. godine, a edukaciju iz geštalt terapije pohađala od 1991 do 1996. kod prof. Mladena Kostića. Edukovala se za primenu programa psihosocijalne podrške u prevenciji poremećaja ponašanja i bolesti zavisnosti kod dece i adolescenata u grupnom radu sa njima i njihovim roditeljima, kroz programe organizovane od strane nadleznih ustanova pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i sporta; kao i u oblasti zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja u porodici u stručnim institucijama u Oslu, Norveška. Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa razvojnim problemima  dece osnovnoškolskog uzrasta, puberteta i adolescencije, kao i u savetodavnom, edukativnom, dijagnostičkom i psihoterapijskom radu sa porodicama, parovima i pojedincima, te u radu sa decom i ženama žrtvama porodičnog nasilja. Ima objavljene stručne radove na temu zlostavljanja i zanemarivanja dece, problema usamljenosti kod mladih,na teme iz oblasti školskog sistema i prevencije agresivnog ponašanja kod mladih. Učestvovala sa referatima i organizovala okrugle stolove na brojnim međunarodnim i domaćim skupovima psihologa i viktimologa. Bila je zaposlena kao stručni saradnik u OŠ “Jovan Dučić”, a radila je i sa decom i ženama žrtvama nasilja u Savetovalištu protiv nasilja u porodici. Član je Drustva psihologa Srbije i Viktimološkog društva Srbije. U Savetovalištu za mlade pri Domu omladine Beograda radi od septembra 1996. godine.

Podsećamo da su zbog proglašenja trodnevne žalosti u Republici Srbiji, nakon tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar”, svi programi Doma omladine Beograda planirani u periodu od 5. do 7. maja 2023. godine odloženi. Kolektiv Doma omladine Beograda izražava najdublje saučešće porodicama žrtava ove nesvakidašnje tragedije.

www.domomladine.org

Izvor: DOB

Related posts