Vakcinacija, sterilitet i abortus

Zašto naše mlade akademske devojke  zanemaruju savete stručnjaka da je abrotus opasan  sa veoma ozbiljnim posledicama za potomstvo,a prihvataju “patku” sa društvenih mreža da  vakcinacija protiv korone izaziva sterilitet?

Poprilično depresivno i razočaravajuće deluju vesti  u kojima slušamo kako ,i pored dobrih uslova,nismo  uspeli  postići željeni i neophodni cilj u vakcinaciji  protiv korone.

A četvrti talas je krenuo žešće nego što smo očekivali!

Istovremeno kad čujemo kako mlade devojke i mlade žene, uopšte, odbacuju vakcinaciju protiv korona virusa plašeći se steriliteta prva naša  reakcija je divljenje i kako razmišljaju o potomstvu,…Gledate ih i u toj njihovoj odluci vidite drugačiju budućnost.

Međutim,pitanje je da li  grešimo  obzirom da  ima nešto što  je realno i što neminovno ukazuje da su stvari i život  drugačiji.

To nešto su odavno poznata upozorenja i informacije iz Instituta  za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ginekološko-akušerskih  klinika širom Srbije, pojedinačno od stručnjaka i td.itd. da abortus utiče na neplodnost. I naravno brojke nasilno prekinutih trudnoća pogotovo,kod mladih devojaka i žena.

Bez obzira na upozorenja i dokazane rezultate raznih stručnih ispitivanja , primera  radi ,u septembru 2018.godine  objavljeno je:

„STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Prednjačimo po broju abortusa među devojčicama. Mladi ne shvataju da je reč o ozbiljnoj hirurškoj operaciji. Stručnjaci smatraju da svaki abortus nosi rizik i ukazuju da država čini sve kako bi mladim devojkama skrenula pažnju na sve opasnosti koje ova hirurška intervencija nosi sa sobom.“

Takođe podatak iz perioda 2019 godine je:

„Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u prošloj godini urađeno je nešto više od 10.000 namernih prekida trudnoće. U „Batutu“, međutim, procenjuju da je taj broj tri puta veći, jer privatne ustanove ne moraju da prijavljuju abortus. Najviše žena koje su namerno prekinule trudnoću imaju između 25 i 34 godine, a gotovo trećina među njima ranije nije rađala.“

Poboljšanja nije bilo ni  prošle godine.

Sa isticanjem značaja činjenice da abortus sa sobom nosi mnogo više rizika od npr.dobro izabrane kontracepcije, saglasan je i profesor dr Željko Miković, direktor ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ u Beogradu u kojoj je tokom prošle godine urađeno 999 namernih prekida trudnoće.

A rizik   od abortusa u odnosu na navodni rizik od vakcinacije ne može ni da se poredi. 

Kad sve to sagledate naše  oduševljenje proizvedeno odlukom mladih devojaka i žena  da neće da se vakcinišu kako bi zaštitile svoju plodnost nestaje. Zapravo, još gore od toga. Tu njihovu hrabrost i navodnu posvećenost rađanju demantuje stavrnost. Čini je lažnom i miriše na veštu obmanu! Javlja se mračna i ogavna slika  protiv koje zdrav razum ne može ništa.Osim da reaguje. I pitate se!

Zašto te mlade devojke koje su prihvatile „posejano zlo“ o štetnosti vakcinacije po materinstvo ne  prihvate i činjenicu  koju takođe znaju da je nasilno prekinuta trudnoća takođe  opasna za dalje potomstvo?!

Da podsetim.

Istraživanja  govore da se većina žena koje su u ranoj madosti imale abortus  kaju.Muče  se ,proganjaju ih razne misli ,kajanje ,o štetnosi po začeće da i ne govorimo.

O  tome da li vakcina  izaziva sterilitet  više se čuje sa društvenih mreža nego od stručnjaka.Dok  za abortus  upravo stručnjaci upozoravaju da je bolno iskustvo za svaku ženu. Oni  su nedvosmisleni i podvlače da  podvrgavanje  abortusu izaziva posledice čiji rizici mogu biti ozbiljni. Abortus  umanjuje  mogućnost za kasniju trudnoću, a plodnost je verovatno najvažnije stanje za svaku ženu da je prava.Visok stepen rizika nosi abortus koji se ne izvodi u medicinski obezbeđenim uslovima.  Stručnjaci naročito upozoravaju da  je  „ abortus događaj koji im menja život, izazivajući značajne fizičke, emotivne i duhovne posledice.“

U Međunarodnom žurnalu ginekologije i akušerstva iz 2018. godine, jedna studija je pokazala da je uspešnost postupka vantelesne oplodnje manja nakon abortusa, naročito ako je bilo više kiretaža.

„Naime, endometrijum, odnosno tkivo na unutrašnjem zidu materice, se ponovljenim kiretažama može stanjiti, što čini implantaciju (usađivanje) embriona težim. Što se tiče rizika od pobačaja, po nekim istraživanjima on iznosi 18% kod žena koje su imale kiretaže, u odnosu na 10% kod onih koje nisu.“

                                     JEFTINA PATKA ZA SEBIČNE

Da li one uopšte razmišljaju i slušaju upozorenja  o tome da je i koliki je  rizik  abortus?! Pri tom,da se zna! Na opasnosti od abortusa  i na izbegavanje vakcinisanja upozoravaju ih i država i stručnjaci. A mlade devojke uradile su suprotno – prihvatile oba zla i velikodušno ih upražnjavaju. Jedino kod ovog drugog zla  gaje nadu “neće valjda mene zakačiti.“ Da nisu u pitanju akademski građani pomislio bi da ih je ohrabrila neka  komšinica gledajući im u karte. Što i nije nemoguće obzirom da u njihovoj odluci postoji enormna količina odsustva zdravog razuma. A u našem životnom milju najedukativnija misija su reklame u kojima je upravo komšinica komšinici rekla da joj je to i to pomoglo da se izleči. O tome da vakcinacija ugrožava potomstvo nije bilo reči u sadržaju reklama,ali uz kafu to je najvažninja tema. Ali svejedno,ako nisu odluke donele posle  gledanja u karte i drugih vračanja,tu su društvene mreže koje one kao akademski građani ako ne prate i ne slede savete sa njih,nisu in.Jer sa društvenih mreža stiglo je mišljenje „svetskog stručnjaka“…!

Međutim, takva odluka mladih devojaka da prihvate oba zla nameće i jedno logično pitanje.

Zar one misle  da treba verovati  u to da su zbilja hrabre,odlučne i posvećene materinstvu  zato što odbijaju vakcinaciju  jer navodno izaziva sterilitet ,a s druge strane   abortusom ( za koji u većini slučajeva čak ni njihovi roditelji ne znaju ) ubijaju  začeto dete?!

Šta je tu veće zlo?

Pogledajtte. U Srbiji se  godišnje obavi oko 250.000 abortusa iako se prijavi 10 puta manje.Ova činjenica te mlade dame  diskvalifikuje kao savesne članove društva u obavljanju svoje biološke funkcije. I svaku njihovu patriotsku , biološku , društvenu odgovornost.Patriotska osećanja.Pa i ljudska .Pre svega  iskrenost. Skoro da ne može drugačije osim ovako gledati na to da se mlade devojke i mlade žene, odbijanjem vakcinacije  prikazuju kao buduće brižne majke da imaju  decu i porodicu a ubijaju  začetu decu! Ne bi čudilo da ,ako se jednog dana , takve kakve su, udaju ,pa svoj  eventualni sterilitet budu pravdale time da  je to posledica vakcinisanja  a ne abortusa?! Ko će da im veruje da se nisu vakcinisale.

Jer, ako su se  već usudile  na ovakvu obmanu onda se može očekivati da bude baš tako. Ko će ih kontrolisati da li su imale abortus? I kako,kud bi to odvelo?! Ali zato nije nikakva nauka napraviti kopiju da su primile vakcinu i eto dokaza da su zbog toga sterilne. Možda baš kao i diplome jednog dana potvrda o vakcinaciji bude na ceni.Nešto slično kao što je pre tridesetak godina retuširanje nevinosti bilo veoma veoma prisutno.I ispaltivo.

Dalje,veoma začuđuje  da je mladim devojkama i  ženama  procena  bila toliko loša?!

Verujem i u to da  su mnogi roditelji u trenutku kad su im njihove kćerke saopštile da se neće vakcinisati da ne bi ugrozile mogućnost rađanja,bili  ponosni svojim kćerkama.Baš kao i mi koji smo se oduševljavali tom njihovom odlučnošću da  se ne vakcinišu i tako sačuvaju svoju biološku ulogu.

Mlade devojke ovde iznetu pretpostavku znaju.

Zato zbog naših neraskidivih veza i rađanja kao najlepšeg dela života u zajedinci muškarca i žene bilo bi sasvim razumno da meni na svemu ovome zamere, a da za odbijanje vakcinisanja više kao razlog ne pominju strah od steriliteta.

Jer onima koji ih  vole, žive za njih ,onima koji su ih doneli na ovaj svet kao najpoželjnija bića na svetu, posebno onima koji žele sa njima da žive, utisci sa ovakvim opravdanjima ne prijaju.Najblaže rečeno.

Međutim,utisak  da i pored manipulisanja razlozima i osećanjima  mogu   biti pozitivni likovi nije na ceni.Taj prividan i prolazan kvalitet kratkog daha nametnulo im je vreme manipulacije na koju su naseli.Jeste naseli su slabi i nedogovroni.Ali ,ovu grešku mogu ispraviti.Plod ubijen abortusom ne mogu oživeti.

Ono što im se može poručiti to je ono što oni i ne primećuju.Provaljeni su,pa  na njihov razlog za odbijanje vakcinacije mnogi odmahuju rukom,neverujući im u iskrenost te odluke.

Zato mlade dame  ne dozvolite sebi takve gluposti kad znate da javnost  zna da to nije istina i da je to samo jeftin izgovor.Više će vas voleti svi oni koji vas inače najviše vole ako prestnete da se kitite lažima.

Naslovi u medijima u  zemljama  koje su svesne možda čak i   zavidne što Srbija ima „švedski sto“ za vakcinaciju stojer naslovi:

„Mladi u Srbiji neće vakcinu – neodlučni ili sebični?

Autor: Milorad Antonić

Izvor: Sedma sila

Related posts