Prevod: Mimoza Ahmeti „Letim slobodna“ (Mimoza Ahmeti „Fluturoj e lirë)

Nuk me besohet… çudi …

Ne pikën e nisjes

Ndodhem përsëri.

Njësoj … mendon dhe … ai.

Nuk e kanë thënë me kot

Por unë besova ëndrrën

Tani që po derdh lot

Nuk dëgjoj dot as këngën..

Nuk i shkëputa prangat

Për tu burgosur me ndryshe.

Fluturoj e lirë .

Si një dallëndyshe

*******************************

Ne mogu da verujem… čudno je…
Opet, u početnoj tački,
Zadesili smo se.
Pomisli… isto… i on.

Ne, nisu uzalud rekli,
Al’ ja sam verovala u snove.
Sad su mi suze potekle i
Ne čujem nikog, ni pesme ove.

Ne, nisam pokidala okove
Da mi drugačije ropstvo preti,
Ja poput laste
Slobodna letim.

Prevod sa albanskog: Arta Salija

Prepev: Damir Malešev

Foto-izvor: Pinterest


Related posts