Intervju: Paper Animals – „Domaći mejnstrim nema nijedan mladi rok bend što je poražavajuće“

Danas vam predstavljamo mladi indi rok sastav „Paper Animals“.  Korz naš mini-intervju možete saznati dosta toga zanimljivog o ovoj skupini mladih entuzijasta, koji imaju velike i lepe ambicije u onome što rade.

Vežite se, polećemo. 🙂

Kada je bend Paper Animals osnovan i kako ste došli na ideju da vaša grupa nosi ovakvo ime?

Bend je osnovao gitarista, Damjan Jovanović, kao ideju da svoje pesme izvodi uživo u punom sastavu. Sofija (pevačica) i Damjan se poznaju još od srednje škole, tako da su prvo samostalno krenuli da rade, u akustičnom aranžmanu, a ostali članovi okupljeni su iz želje da se zvuk benda proširi.

Ime benda je nastalo tako što smo tražili nešto što će nam lepo zvučati i uz to se dobro slagati uz naš zvuk.

Ko su počasni članovi benda, odnosno ko se sve „krije“ iza Paper Animals-a? 🙂

Članovi benda su:
Sofija Nedeljković – Vokal
Damjan Jovanović – Gitara
Darko Pasujević – Bas
Marko Rakić – Bubnjevi

U koji žanr možemo svrstati vašu muziku?

Našu muziku najčešće kategorizujemo kao Indie rock, iako to nije nužno to. Svi članovi benda slušaju različite pravce, tako da je naš zvuk miks svega i svačega.

Kako vidite trenutnu mizičku, odnosno alternativnu scenu u Srbiji?

Domaća mainstream muzička scena nema nijedan mladi rock bend, iz bilo kog podžanra rock muzike, što je poražavajuće. S druge strane, danas je možda i lakše nego ikada baviti se muzikom, snimiti pesme i predstaviti to ljudima, tako da je underground scena u ogromnoj ekspanziji. Postoji jako veliki broj bendova, samo je pitanje da li će neki od njih izaći iz toga undergrounda, što zavisi i od njih i od publike.

Nedavno ste objavili vaš prvi singl i spot „Guts and Bones“, možemo li uskoro očekivati i prvi album? 🙂

Trenutno jesmo u procesu snimanja albuma. To je dug proces, tako da ne možemo tačno reći kada se može očekivati, samo znamo da ćemo ga najaviti sa nekoliko singlova.

Kakve su teme i ideje zastupljene u vašim pesmama?

Naše pesme govore o odnosima između ljudi, i nekim nesvakidašnjim iskustvima. Svakako su ličnog karaktera.

Gde ste sve imali prilike da nastupate i koji su vaši planovi za budućnost?

Nastupali smo po brojnim beogradskim klubovima, a proletos smo napravili i „mini-turneju“, pa smo obišli neke gradove po Srbiji, kao što su Subotica i Novi Sad. U principu, sviramo gde god nam se nudi šansa da se predstavimo novoj publici.

Što se tiče planova za budućnost, pre svega planiramo da do kraja snimimo i objavimo album. Bilo bi idealno da nađemo izdavača , s obzirom da je poprilično teško sve ovo raditi sam. Izdavači, ako čitate ovo, javite se!. Naravno, uz sve to planiramo što više nastupa, s obzirom da nam je to najlepši deo bavljenja muzikom.
Nadamo se da ste uživali u razgovoru. 🙂 A dok čekamo album prvenac Paper Animals-a, predlažemo vam da se prepustite u zvuku njihovog singla „Guts and Bones“. 🙂
Autorka: Milica Milošević

Related posts