Yunchan Lim predstavlja svoj debitantski album

SVEŽE: YUNCHAN LIM

„Chopin: Etudes, Opp. 10 & 25“

Ukoliko želite da omogućite vašim čitaocima da slušaju „Chopin: Etudes, Opp. 10 & 25“ preko webplayer-a na vašem sajtu – iframe embed code se nalazi u MPE attachmentu na dnu ovog e-maila.

Nedostaju ti novi izvođači? Donosimo ti SVEŽE svake nedelje!

Mladi pijanista i jedan od najpopularnijih umetnika klasične muzike današnjice, Yunchan Lim predstavlja svoj debitantski album Chopin: Etudes, Opp. 10 & 25“ kojim se pridružio prestižnim imenima muzičke industrije koja su već obradila Šopenova umetnička dela! Umetnik donosi 24 numere koje se osvrću na Šopenove čuvene etide, pesme koje inače spadaju u najkompleksnija dela komponovana za koncert na klaviru. Uz album, objavljen je i muzički video za singl „Chopin: 12 Études, Op. 10 – No. 11 in E-Flat Major, Arpeggio“.

GLEDAJ VIDEO OVDE

U svim etidama koje sam izveo nalaze se razne emocije, mnoštvo stvari – od agonije naše planete do kajanja jedne starije osobe kada se seti nekih stvari iz prošlosti. Tu su ljubavna pisma, čežnja i sloboda. I kada nisam radio na njima i vežbao ih, ove etide su sazrevale polako u mojim mislima. Pijanisti koji izvode Šopenove etide su izuzetno posebni za mene. Uvek sam sanjao o trenutku kada ću krenuti njihovim stopama“, ispričao je Yunchan Lim o stvaranju ovog velikog muzičkog projekta.

SLUŠAJ SVEŽE PLEJLISTU OVDE

Kao jedno od najperspektivnijih imena u klasičnoj muzici nove generacije, Yunchan Lim je umetnik koji je već neko vreme na radaru slušalaca klasike, naročito od 2022. godine i njegovog trijumfa na takmičenju Van Cliburn, čime je postao najmlađi pobednik ikada. Cenjeni mediji kao što je Dallas Morning News ističu da je Yunchan Lim „jedan u milion“ kada je talenat za klavir u pitanju, a The New Yorker naziva umetnika virtuozom sa „neverovatnom dubinom u svojoj interpretaciji“ – mladi autor često je nazivan i „klasičnim odgovorom na K-pop“. Svojim debitantskim albumom muzičar je pokazao upravo tu dubinu o kojoj kritičari neumorno pričaju – nema sumnje da je ovo samo početak blistave karijere koja je pred njim.

Izvor: Universal Music

Related posts