Bend Zelen Patak objavio svoj treći singl „Stari moj“

Diskografija zrenjaninskog sastava Zelen Patak,  nakon objavljenih singlova “Hodam sam” i  “Budjenje”, obogaćena je i pesmom ‘Stari moj”, a koju je autor i pevač Pera Latinović posvetio očevima.

Projekat Zelen Patak iz Zrenjanina započet je pre osam godina i razvio se u bend koji je kroz autorske pesme tražio svoj muzički izražaj.  Osam članova brzo je usaglasilo lične muzičke afinitete, te je Zelen Patak pronašao svoj identitet kao Irish Country bend, sa primesama rokenrol zvuka i punk stavom, što nije ostalo bez značajne nagrade u vidu verne publike svih godišta.

Bend čini osam članova: Pera Latinović (vokal, bas gitara), Saša Desnica (vokal, bendžo), Dejan Desnica (vokal, usna harmonika), Momčilo Dajević (vokal, električna gitara), Vladimir Dajević (akustična gitara, mandolina), Aleksandar Cvetković (harmonika), Nikola Veličković (bubnjevi), Damir Milutinov (vokal).

https://zelenpatak.lnk.to/starimoj

„Da bi sve ovo postiglo svoj trenutni oblik, uložili smo mnogo truda i vremena uz podršku našeg producenta, gurua i prijatelja Vlade Negovanovića“, kaže Latinović, vođa benda. „To je ostavilo dubok trag na naše muzičko stvaralaštvo. Nije lako definisati naš muzički stil, jer sežemo od punka do country-ja, ponekad sa primesama irish muzike. Na kraju smo pronašli nešto što je postalo prepoznatljivo.“

Treći po redu singl pod nazivom „Stari moj“ emotivna je pesma posvećena očevima, objašnjava Latinović: „Nije jednostavno napisati pesmu o očevima, a da to ne bude patetično. Naša pesma je o našim herojima od kojih smo učili šta znači život. Sa zanosnim zvucima bendža i gitare, nadamo se da ćete uživati u onome što imamo da podelimo. Očekujte novi singl, a do tada posetite naš YouTube kanal i zapratite nas ako vam se dopadne.“

Muziku i tekst pesme potpisuje Pera Latinović, dok su aranžmane radili članovi benda zajedno.

Izvor: Lampshade Media

Related posts