Počinje 11. Horski festival „Slobodan Bursać“ u KCZR

Povodom održavanja 11. Horskog festivala „Slobodan Bursać“ danas je u Kulturnom centru Zrenjanina održana konferenciju za medije. Na konferenciji je predstavljen festivalski program, govorilo se o značaju horske muzike, Zrenjaninu gradu horova, internacionalnom, revijalnom i humanitarnom karakteru festivala, pokroviteljima, sponzorima, prijateljima i saradnicima festivala koji zajedničkim snagama pružaju podršku ovom gradskom kulturnom događaju koji se već 11 godina organizuje i stvara u slavu muzike i u znak sećanja na čuvenog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća…

U ime organizatora medijima su se obratili Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina i Vladimir Stojković, umetnički direktor festivala. Najavljen je ovogodišnji festival i predviđene (festivalske) aktivnosti i događaji.

Jedanaesti po redu Horski festival “Slobodan Bursać” ove godine održava se od 31. maja do 2. juna. Publika će imati priliku da čuje oko 25 mešovitih, muških, ženskih i dečjih horova koji će u tri večernja termina i jednom matineu predstaviti svoje umeće pevanja i muziciranja. Publiku očekuju nastupi horova iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina. Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival “Slobodan Bursać”. Generalni pokrovitelji festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Grad Zrenjanin. Sponzori festivala: ZREPOK/Zrenjaninski poslovni krug/, Kompanija PerSu, Apoteka Alba – Beograd, Poljoprivredna škola Zrenjanin, Radovan Raša Eleković i Pekara “Zlatni klas”.

Prikupljanje sredstava za prvo muzičko dečje igralište u gradu

Ulaz na festival je slobodan ali imajući u vidu da je ovogodišnja osnovna humanitarna nit koja povezuje celokupnu publiku i pratioce festivala, podsećamo vas da se na festivalu prikupljaju i sredstva namenjena izgradnji prvog dečjeg muzičkog igrališta u gradu gde će deca kroz igru i kreativan boravak u datom prostoru moći da spoznaju čaroliju muzike.

Izvor: KCZR

Related posts