Konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“

Mesna zajednica Elemir i organizacioni odbor manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ za 2024. godinu objavljuju:

Konkurs za književnu nagradu „Bal u Elemiru“ za književno delo – humorističkog satiričnog žanra (proza, poezije i aforizmi).

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana uobičajenog kompjuterskog slova – font 10, kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedničanog naslova, mogu slati i u ciklusu do 10 pesama. Broj aforizama takođe je ograničen na deset strana.

Radovi moraju biti do sada neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom sa adresom i brojem telefona autora. Pravo učeščća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na prošlogodišnjem konkursu.

Rok prijem radova za akonkurs je 10. jun 2024. godine i šalju se na adresu: Mesna zajednica Elemir, ulica Žarka Zrenjanina 49, 23208 Elemir sa naznakom „ Za književni konkurs Bal u Elmiru 2024“.

Dodeljuju se ukupno 3 nagrade: 1 nagrada u iznosu pod 50.000 dinara, druga u iznosu od 30.000 dinara i treća u iznosu od 20.000 dinara.

Odluku o nagradama donosi tročlani stručni žiri (U. Šajtinac, J. Blanuša i S. V. Tešin), a uručenje nagrada obaviće se 28. juna 2024. godine u okviru specijalnog programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

Related posts