Ana Protulipac predstavlja novi singl „Svetla“

Pesma “Svetla” opisuje trenutke kada smo izgubljeni u zaljubljenosti, van realnosti, prostora i vremena, dok istovremeno donosi povremenu zapitanost nad tim da li je ljubav prava i da li može da traje. Ona predstavlja nežan i romantičan pristup preispitivanju u ljubavi i teškoći da se prepustimo. Atmosfera ove pop pesme je vedra, zamišljena, pomalo detinjasta. Lagani tempo asocira na spontani pokret zaljubljene osobe koja hoda ulicom dok zaneseno zviždi i pevuši.

Gledaj video spot: https://youtu.be/wPGNxUxEEs0?si=1zUXOy0hy2K5RrrP

Ana Protulipac je svoju muzičku karijeru započela kao basistkinja raznih domaćih muzičkih sastava, zadržavajući ljubav prema pevanju i izražavanju kroz spoj sviranja i pevanja. Završila je Srednju muzičku školu “Stanković” na odseku za jazz pevanje, kao i na odseku za teoriju muzike. Formalno obrazovanje nastavila je na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je završila osnovne i master studije psihologije. Paralelno je svirala bas gitaru u bendu IrieFM, kao i u drugim pop, soul i blues sastavima koleginica Katarine Pejak i Ane Ćurčin (Ana & The Changes), a takođe je vokal u nedavno nastalom domaćem bendu Poinciana Feels. 

Slušaj pesmu na svim streaming servisima: https://kontrarights.lnk.to/Svetla

Pored muzike, bavi se i Geštalt psihoterapijom i radi kao psiholog u Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković”, što predstavlja spoj njene ljubavi prema muzici i psihologiji. Pesma “Svetla” predstavlja njenu prvu autorsku pesmu kojom najavljuje i svoj prvi EP koji je stvarala zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima i muzičkim saradnicima.

Izvor: Kontra

Related posts