Počinje najveća KONTAKT konferencija do sada

ŠTA JE ZAJEDNIČKO BENKSIJEVOM NAJBOLJEM PRIJATELJU, OSNIVAČU MASSIVE ATTACKA I NAJVEĆIM FESTIVALSKIM MAGOVIMA SA KRALJEVSKOM TITULOM?

KONTAKT KONFERENCIJA!

Upoznajte ih i slušajte BESPLATNO sa 200 delegata iz 11 zemalja u trodnevnom konferencijskom program KONTAKT konferencije, showcase-a i festivala. Pored toga i koncerti 26 muzičkih izvođača, na pet lokacija u Beogradu, obećavaju neponovljivo iskustvo na najznačajnijoj muzičkoj konferenciji u zemlji.

Novo izdanje Kontakt koferencije, showcase i festivala biće održano od 21. do 24. marta, u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, uz podršku British Council-a, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Osmu godinu zaredom Beograd postaje centralna i nezaobilazna tačka susreta muzičkih profesionalaca, ne samo iz regiona, već iz celog sveta, a koncertna publika će uživati u ekskluzivnim muzičkim sadržajima.

Dokaz tome je nikad veći odziv delegata na programske teme koje povezuju muzičke scene, gradove i države, aktivno pomažući izvoz domaćih izvođača, ali i poboljšanju kvaliteta klupske i festivalske scene. 

U svojoj misiji Kontakt ne pravi razliku između velikih i malih protagonista, te aktivno radi na povezivanju pojedinaca i institucija, akademske i preduzetničke scene, nevladinog i javnog sektora.  

Glavni cilj Kontakta je profesionalno druženje, učenje i umrežavanje pripadnika muzičke scene zemalja bivše Jugoslavije, čiji se muzički ekosistem tematizuje kao zajednički poslovni i kulturni prostor i uvodi u svetske kulturne i tržišne tokove. 

Tako će ove godine, zahvaljujući partnerstvu sa British Council-om, vodeće globalne agencije učestvovati u Kontaktu kao glavnoj konferenciji kod nas, koja se bavi unapređivanjem kreativnih industrija Srbije i regiona. 

Predstavnici najvećih svetskih agencija – United Talents Agency (UTA), Creative Artists Agency (CAA) i William Morris Agency (WMA), polemisaće o pogledima na naše tržište, na našu zemlju, podeliće svoje iskustvo u saradnji sa kulturnim delatnicima sa naših prostora, ali i o poteškoćama oko dovođenja velikih svetskih imena na našu geografsku širinu i dužinu. 

Kontakt konferencija ove godine može da se pohvali brojnim delegatima, njih skoro 200. Tu su imena poput:

  • Chris Tofu – jedan od vodećih ljudi britanske festivalske scene, koji tokom godine učestvuje u organizaciji više desetina festivala, a koji je za svoje zalaganje u ovoj oblasti dobio priznanje od britanske kraljice Elizabete II;
  • Malcolm Haynes – najbolji prijatelj čuvenog Banksy-ja, koji je učestvovao u brojnim njegovim projektima, a pre toga i u građenju nadaleko čuvene bristolske muzičke scene,
  • Grant Marshall, poznatiji kao Daddy G, osnivač Massive Attacka, ali i
  • Gordon Mason, Carlos Abreu, Jake Beaumont-Nesbitt, Tor Breon, kao i brojni direktori i predstavnici važnih institucija; promoteri, buking i PR agenti i druge ključne osobe regionalne i evropske muzičke scene.

Moderna muzička produkcija i savremene tendencije, uticaj veštačke inteligencije na muziku, žensko preduzetništvo, funkcionisanje nevladinog sektora i javnih institucija, uvođenje novih muzičkih profesionalaca u poslovne tokove, EX-YU vremeplov kroz ploče i priče – samo su neke od tema konferencijskog dela osmog Kontakta.

Konferencijski, dnevni program, od 21. do 24. marta održaće se na više lokacija u gradu i otvoren je za sve zainteresovane, kako iz sfere muzičkog biznisa i kreativnih industrija, tako i za profesionalce iz srodnih oblasti, studente i muzičare. Prisustvo konferencijskom delu programa se ne naplaćuje.

Večernji, revijalni program, podrazumeva showcase segment Kontakta koji svake godine donosi Hali Gali, ali i koncerte najtraženijih regionalnih izvođača. Pored Nena Belana i grupe Fiumens, Letu Štuka, grupe KoiKoi i Bojane Vunturišević, posebna poslastica za muzičke sladokusce biće dva koncerta Jarbola, koji se posle osam godina vraćaju koncertima, a povodom obeležavanja 25 godina albuma ,,Dobrodošli“, ali i DJ set svetske atrakcije Daddy G-ja, osnivača Masive Attacka, koji vrlo retko priređuje ovakve susrete sa publikom.

Izložbeni program ovogodišnjeg Kontakta biće takođe ekskluzivan. Katarina Žutić će svoju prvu samostalnu izložbu slika u Beogradu prirediti upravo na Kontaktu. Njena prodajna izložba ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“ biće postavljena od 19. marta do 8. aprila.

Program sa satnicom i programima po lokacijama, kao i upoznavanje svih delegata koje će Kontakt ove godine ugostiti, dostupni su na sajtu https://www.kontakt.org.rs/satnica-2024/.

Izvor: ORBIS

Related posts