Otvaranje izložbe „There’s a ship that sails by my window“

Galerija Kvaka 22 Vas sa zadovoljstvom poziva na otvaranje izložbe „There’s a ship that sails by my window“ umetnika Aleksandra Radičevića, u petak 02. februara u 19h.

02 – 12. februar 2024.

Otvaranje u petak 02. februara u 19h

Galerija Kvaka 22, Ruzveltova 39, Beograd

„There’s a ship that sails by my window“ je stih iz pesme Blue Light benda Mazzy Star.

Tokom razmišljanja o izložbi u galeriji Kvaka 22 na Jutjubu je naišla pesma Blue Light koja je povukla moje misli ka plavom ambijentu, prostoru izvan sna i jave u kome brod plovi pokraj mog prozora.

Kao kopneno biće nasukano na padini vinograda, jedina mogućnost proživljavanja jednog takvog trenutka bila je da izgradim ambijent u kom video instalacije, intervencije u prostoru i pesma oslikavaju moj osećaj, a ja kao autor mogu pružiti delić tog osećaja publici u Galeriji Kvaka 22 od 2. do 12. februara. 

Aleksandar Radičević

O umetniku:

Aleksandar Radičević je vizuelni umetnik koji se pretežno bavi slikarstvom. 

Rođen 1992. u Leskovcu, Srbija.

Završio osnovne i master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2010-2015) a kasnije proveo godinu dana na Fakultetu likovnih umetnosti u Minhenu na odseku slikarstvo (2018-2019).

Izlagao na brojim grupnim i na četiri samostalne izložbe:

( 2022.„Zarez (iliti) Oroz“, KvART, Beograd, Srbija, „Specimeni / Soba ogleda – unura je čudna zemlja“; Prodajna galerija „Beograd“, Beograd, Srbija;2019.“Britva, Pelin, Korablje”, Galerija kulturnog centra u Vlasotincu, Vlasotince,  Srbija;2018.“Pukotine. Eho”, Kulturni centar Magacin, Beograd, Srbija)

Njegovo umetničko istraživanje vezano je za strukturu, idejnost i modalitete likovnih celina kao proizvoda potrebe za komunikacijom.

 Živi i radi u Beogradu.

Izvor: Kvaka 22

Related posts