Prva dva albuma grupe Buč Kesidi na vinilu

Preorder od 25.1. / U prodaji od 8.2.

Beograd, 22. januar 2024. – Albumi „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ grupe Buč Kesidi stižu kao izuzetno posebni vinili u boji, ograničenog tiraža. Prednarudžbine kreću od četvrtka 25. januara preko sajta benda, a prodaja od 8. februara.

Buč Kesidi – „Jaa (imam plaan)“

Debi album „Posesivno – ospulsivni hospul“ objavljen je 2016. godine i predstavio je Buč Kesidi kroz deset pesama među kojima su se posebno izdvojile „Kafe aparat“, „Draga?“, „Pola pet“ i „Jaa (imam plaan)“. Bend koji su Zoran Zarubica, Luka Racić i Alen Duš oformili svega tri godine ranije već je prvim albumom najavio ogroman potencijal i krenuo da ostavlja dubok trag na regionalnoj indie rock sceni. Izdanje je dosad bilo dostupno na CD-u i streaming servisima, a sada po prvi put dolazi na zelenom vinilu, u izuzetno organičenom tiražu.

Buč Kesidi – „TIHO“

Sve najavljeno debijem Buč Kesidi su ostvarili, sada kao dvojac, u punoj snazi 2019. godine. Čest „problem drugog albuma“ bend je rešio tako da je isporučio jedan od najboljih regionalnih indie rock albuma protekle decenije. „Euforija“ je konceptualna kolekcija pesama koja je bend instalirala na sam vrh najjačih imena ovih prostora, na krilima singlova „Nema ljubavi u klubu“, „Đuskanje ne pomaže“, „Nedjelja ujutru“, „TIHO“, „Subota“. „Euforija“ je svojevremeno bila dostupna na ploči, ali ovaj put stiže kao crveni vinil ograničenih količina.

Prednarudžbe za vinile „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ kreću preko zvaničnog sajta benda u četvrtak, 25. januara u 10 časova.

Zvanični datum objave i dostava naručenih ploča kreće od četvrtka 8. februara 2024. godine.

Buč Kesidi – Euforija // 12″ Vinyl (180g) – Red transparent
Buč Kesidi – Posesivno-opulsivni hospul // 12″ Vinyl (180 g) – Dark Green)

Foto: Andrej Mihailović

Izvor: Kontra

Related posts