Poziv na 40. likovni konkurs „Železnica očima dece 2023“

„Železnice Srbije“ ad u čijem je sastavu Železnički muzej pozivaju sve osnovce i predškolce da i ove godine pošalju svoja najbolja likovna ostvarenja i učestvuju u tradicionalnom likovnom železničkom konkursu „Železnica očima dece 2023“.
Ove godine organizuje se 40. po redu likovni konkurs. Tokom četiri decenije „Železnice Srbije“ ad i Železnički muzej nastojali su da očuvaju kontinuitet i tradiciju organizovanja ovog konkursa koji simbolizuje povezivanje i razmenu osećanja i emocija koje kod svakog deteta bude voz i putovanja. Železnica kao simbol ljudskih veza, saradnje i prijateljstava i dalje je neiscrpna inspiracija umetničkog likovnog stvaralaštva, kako odraslih, tako i najmlađih.
Značaj ovog likovnog konkursa je višeznačan i može se pročitati u porukama koje mali likovni stavaraoci šalju bojama, linijama, oblicima, a izložba koja sledi pravi je likovni susret budućih umetnika.
Rok za dostavu radova je 30. novembar 2023, a sve informacije o propozicijama konkursa možete pronaći na zvaničnoj veb-prezentaciji Društva: https://www.zeleznicesrbije.com
Za najuspešnije učesnike likovnog konkursa predviđene su novčane nagrade i to u dve kategorije: za decu školskog uzrasta i za decu predškolskog uzrasta. Nagrađeni i odabrani radovi ovogodišnjeg konkursa biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja od 22. decembra 2023. do 26. januara naredne godine.
Za prošlogodišnji likovni konkurs prispelo je ukupno 3.550 radova iz 294 osnovne škole i radionice i 118 predškolskih ustanova, vrtića i zabavišta. Među prispelim radovima našla su se i likovna ostvarenja učenika iz dve spacijalne osnovne škole.
Svim mladim stvaraocima želimo puno uspeha na konkursu!

Izvor: Železnica Srbije

Related posts