Koncert Ivana Otaševića i Snježane Popović Vulete u IMS

ČETVRTA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT VIOLINISTE IVANA OTAŠEVIĆA UZ KLAVIRSKU SARADNjU SNjEŽANE POPOVIĆ-VULETE

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 9. novembra u 20 časova prisustvujete trećem koncertu klasične i popularne muzike u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na koncertu će u okviru regionalne saradnje nastupiti gosti iz Banjaluke violinista Ivan Otašević uz klavirsku saradnju Snježane Popović-Vulete.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali će u posebnoj vitrini biti izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Na programu su kompozicije Đuzepea Tartinija, Edvarada Griga, Ernesta Bloha i Henrika Vijenjavskog, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 10. novembra.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Izvor: IMS

Related posts