„Sto hiljada muzičara za promene“ u URMUS-u

100 HILJADA MUZIČARA ZA PROMENE / SRBIJA 2023.

– 100 THOUSAND MUSICIANS FOR CHANGE / SERBIA –

I ove godine, dvanaesti put, održaće se srpski koncert povodom velike svetske akcije ,,Sto hiljada muzičara za promene”, u organizaciji Udruženja rok muzičara Srbije na istom mestu – u dobro poznatom Urmusovom klubu u Beogradu, Mutapova 12.

Akciju je pokrenuo, 2012. godine, profesor Majkl Rotenberg, sa Stanford univerziteta, a cilj joj je da umetnici iz celog sveta (muzičari, pesnici, performeri…) u isti dan, poslednje subote u septembru, upute glas razuma, bolje reći vapaj, moćnicima koji vladaju svetom da konačno dođe do promena na bolje – pravednijeg društva, manje gladi, ratova, izbeglica, više ljudskih prava…

I ove godine će se odazvati muzičari i ostali umetnici iz celog sveta (više od 120 država), a dokumentacija sa svih događaja se čuva trajno u biblioteci Stanford univerziteta.

Na beogradskom koncertu će nastupiti bendovi:

Grešnici, Bane Karakondžula, Ne jedem slatko Otpisani.

Ulaz je besplatan, potrebno je samo poneti dobru volju i energiju.

Šta se prethodnih godina događalo na srpskom koncertu u okviru ove akcije možete pogledati na: http://100tmcrs.blogspot.com

Sajt glavnog organizatora (levo je spisak zemalja): https://100tpcmedia.org

Organizator za Srbiju: Urmus (https://urmus.rs)

Bendovi, ovogodišnji učesnici:

GREŠNICI

Beogradski crossover bend koji ove godine slavi četiri decenije postojanja. Za to vreme je objavio 4 albuma, imao nebrojeno mnogo svirki, a ovih dana bi trebao da se pojavi i koncertni album. Brzina, snaga, energija… i tekstovi koji pozivaju na razmišljanje i akciju!!!
https://www.facebook.com/Gresnici

https://www.instagram.com/gresnicibeograd

https://www.youtube.com/gresnicibeograd

http://greshnici.tk

BANE KARAKONDŽULA

Bend je počeo sa radom novembra 2021. Postava se menjala u par navrata, dok nije uzela svoju konačnu formu: bubanj: Nikola Krstić, bas: Andreja Zlatarov i gitara i vokal: Branislav Đokanović.

Ime benda:

Bane od glagola banuti – pojaviti.

Karakondžula mitološko biće južnih Slovena.

Bane Karakondžula – Pojavi se Karakondžula.

Koncept: Bane Karakondžula svoj koncept zasniva na pristupu da su danas sredstva za stvaralaštvo na dohvat ruke, te ih treba samo iskoristiti i izraziti bez predrasuda i skrupula sa onim sa čim raspolažemo. Stvaranje nastaje onog trenutka kad uspemo da prevaziđemo ograničenja tj. nedostatke i to na način koji je svojstven samoj individui. Takav pristup nalaženja rešenja je upravo ono što jedino može biti autentično. A sve ostalo je stvar ukusa i mogućnosti da se dosegne određeni nivo.

Linkovi:

http://www.banekarakondzula.com

https://www.youtube.com/Bane%20Karakondzula

https://www.facebook.com/banekarakondzula

https://www.instagram.com/bane.karakondzula

NE JEDEM SLATKO

,,Ovaj bend je formiran od strane međunarodnog ekspertskog tima! Muzika nastaje koriscenjem ključnjih komponenata – nema ničega i đe ba ono nestalo. Stilski pravac se može opisati kao Cindy Lauper meets Rage Against the Machine.ˮ

OTPISANI

Bend čine iskusni muzičari sa višedecenijskim iskustvom i sviraće Vam najveće rok hitove 70, 80, 90…

MUZIČKE ILISTRACIJE – SPOTOVI BENDOVA:

GREŠNICI https://youtu.be/LzwqVZcJz3c?si=mjp8hiXp56r_NGam

BANE KARAKONDŽULA https://youtu.be/qTR6b_jy-EE?si=tRHNwDeuZWxf1QDP

NE JEDEM SLATKO https://youtu.be/icZ4NMAn5Ro?si=YMgYbBY1moIEogXU

Related posts