Objavljen multimedijalni projekat „Transilluminance“

Multimedijalni Projekat „Transilluminance“ – višedimenzionalna prozirnost koja spaja zvuk i sliku

Multimedijalni projekat „Transilluminance“ koji predstavlja revolucionarnu simbiozu između muzike i fotografije koja će vas odvesti na putovanje kroz emocije i apstraktnu lepotu biće objavljen 15. septembra za izdavačku kuću Trajbal Rajber. Ovaj projekat, čiji su tvorci fotograf Mikica Andrejić iz Zaječara i audio umetnik Slađan Milenović iz Niša, sastoji se od sedam jedinstvenih kompozicija, svaka sa svojom pričom i tehničkom specifičnošću.

„Transilluminance“ je višedimenzionalna prozirnost koja spaja zvuk i sliku u kohezivnu celinu, stvarajući transcendentalno iskustvo za slušaoce i posmatrače. Ovaj projekat je inspirisan panoramskim fotografijama Mikice Andrejića i kompozicijama Slađana Milenovića, stvarajući unikatan spoj umetnosti i ambijentalne muzike.

Projekat „Transilluminance“ je začet u aprilu 2020. godine tokom karantina, kada je Slađan Milenović, gledajući Mikicinu fotografiju, stvorio poluimprovizovanu ambijentalnu kompoziciju koja je kasnije nazvana „Transilluminance“. Tokom narednih meseci, ovaj multimedijalni entitet je postao inspiracija za njihovu saradnju, a podršku su dobili od SOKOJ-a kroz Fond za kulturna davanja.

Svaka kompozicija unutar projekta „Transilluminance“ je jedinstvena i koristi različite tehničke metode, stvarajući širok spektar žanrova. Isto tako, Mikicina fotografija u ovom projektu prolazi kroz različite procese uređivanja, stvarajući paralele između muzike i vizuelne umetnosti.

Slađan Milenović (1981) je audio umetnik iz Niša čija je strast prema muzici i zvuku oblikovala veći deo njegovog života. Nakon završene osnovne i srednje muzičke škole, sa Dejaom Ilijićem je osnovao bend Eyot sa kojim je izdao pet studijskih albuma i nastupao širom sveta. Osim toga, svoju strast prema dizajnu zvuka usmerio je i kroz saradnju sa razvojnim timovima igara, producentima i rediteljima dokumentarnih, igranih i animiranih filmova. Poslednjih godina, njegova inspiracija proizilazi iz fotografija Mikice Andrejića, što je kulminiralo multimedijalnim projektom „Transilluminance“.

Mikica Andrejić (1977) je višestruko nagrađivani fotograf iz Zaječara sa dugogodišnjim iskustvom u dokumentarnoj, arhitektonskoj, koncertnoj i portretnoj fotografiji. Pored digitalne fotografije, bavi se i analognom fotografijom i do sada je imao dve samostalne izložbe (Niš 2013.  godine i Kladovo u okviru Border Rock Festival 2018. godine),  a učestvovao je i na više desetina grupnih izložbi. Takođe, svoje višegodišnje iskustvo je prenosio na mlađe fotografe kroz radionice u školama u Zaječaru i okolini. Njegove fotografije krase omote poznatih rok bendova, a dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada Fotografskog saveza Srbije, dok su njegove fotografije 2019. i 2020. uvrštene u izbor 18 najboljih prema mišljenju urednika časopisa „Vreme“.

Projekat „Transilluminance“ pruža jedinstvenu priliku za duboko emotivno putovanje kroz kombinaciju talenta dva umetnika i njihovu zajedničku viziju koja će vas dirnuti do srži. Posetite njihovu web stranicu za više informacija o projektu i pripremite se za iskustvo koje će vas zauvek promeniti.

Related posts