Anjimile objavio svoj drugi album „The King“, prvi za 4AD

Danas Anjimile Chithambo, poznatiji kao Anjimile, objavljuje svoj novi album The King, prvo za 4AD i prvo studijsko od proboja prvenca “Giver Taker” iz 2020. godine. Na albumu se nalaze nedavno objavljeni singlovi: moćna naslovna pesma

The King’, nežno emotivna ‘Father’, protestna pesma ‘Animal’ i proganjajući singl ‘Black Hole’ koji je objavljen u utorak. Pesme albuma The King dokumentuju niz komplikovanih emocija Anjimile-ovog proživljenog iskustva – od dubokog uvažavanja roditeljske podrške u ‘Father’, do tuge („Genesis“), straha („The Right“) i besa („Animal“ – odgovor na ubistvo Džordža Flojda).

„Ako je “Giver Taker” bio album molitvi, The King je album kletvi.” kaže Anjimile.

Na svom drugom albumu, Anjimile nastavlja da istražuje šta znači biti crna trans osoba u Americi. The King je napisan u jeku Crne smrti – epidemije Covida-19 i rastućeg, neprekidnog talasa policijske brutalnosti protiv crnaca. Brutalno iskren odraz smrtonosnog leta 2020-te manje podseća na ružičasti oblak rane trezvenosti, a više je ukorenjen u stvarnost sagledavanja brutalnosti jasnim očima.

The King prikazuje savršen ‘brak’ između Anjimile-ovog lirizma i muzikalnosti i snage briljantne produkcije. Skoro svaki zvuk koji čujete na ‘The King-u dolazi od dva instrumenta: akustične gitare i Anjimilovog sopstvenog glasa. Osim nekoliko prelepih priloga Džastin Bou, Breda Alena Vilijamsa, Sema Gendela i Džejmsa Krivčenije (Big Thef) (Justine Bowe, Brad Allen Williams, Sam Gendel, i James Krivchenia), album je rezultat godinu dana provedenih u LA, gde je autor blisko radio sa dobitnikom Juno i Gremi nagrada Šonom Everetom (Shawn Everett). Pre nego je ušao u producentsku kabinu, Everet je odveo Anjimile-a u različite muzeje i predložio mu da izabere sliku za svaku numeru na albumu, kako bi stekao osećaj za svoju umetnost i proces. Everett-ova namera je očigledna u svakoj meri – sa briljantnim idejama kao što je korišćenje jednog jedinog instrumenta za ceo album (osim perkusija) kako bi se postiglo sonično jedinstvo, snimanje nekih numera na različitoj skali pre nego bi se izabrala konačna verzija, i, konačno, stvaranje jezivih efekata pokrivanjem mikrofona kondomom, pre nego bi ga potopio u vodu i u njega uperio zvučnik.

Anjimile kreće na turneju po Evropi u novembru, a glavni nastupi biće u Amsterdamu, Parizu i Londonu. Za karte i informacije pogledajte OVDE.

Izvor: Lampshade Media

Related posts