Dubioza Kolektiv pred 10.000 posetilaca u pulskoj Areni

DUBIOZA KOLEKTIV obilježila velikih 20 godina trijumfalnim povratkom u rasprodanu pulsku Arenu!

Dubioza Kolektiv u nedelju je s 10.000 posjetitelja u rasprodanoj pulskoj Areni odsvirala i otpjevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obilježava velikih 20 godina postojanja. Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje glazbenika čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – gospodina Duška Kuliša.

Arena je prvi put rasprodana u ljeto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule. Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pjesme „Rakija Unites“. Uslijedili su ogromni favoriti „U.S.A.“ i „Volio BiH“, te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice. Krcati amfitetar tresao se uz klasike „Firma Ilegal“, „Himna generacije“, „Kažu“, „Rijaliti“, „Boom!“ i „Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, glazbenik s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Talijanski narodnjak. O sole mio.

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima „1. maj“, „Kokuz“, „Valter“, „Blam“ i „No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju „Balkan Funku“ i „Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Od benda koji je te premijerne 2015. već suvereno držao primat u regiji i izgradio impresivnu internacionalnu karijeru Dubioza Kolektiv je osam godina kasnije, na svoje drugo zaokruženo desetljeće, u Pulu stigla još jača i moćnija. I upravo to se najbolje vidjelo u euforiji fanova kojih je danas u Areni doslovce bilo nekoliko generacija. 

Turneja „20 Years High“ kojom obilježavaju 20 godina rada već neko vrijeme krstari Starim kontinentom, a u sljedećim tjednima pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.

Foto: Danijel Bartolić

Izvor: Dubioza Kolektiv

Related posts