„Još ne sviće rujna zora“ u izvedbi SOULx3000 i Tine Džankić

Najnovija verzija kultnog tradicionala „Još ne sviće rujna zora“ je upravo objavljena od strane Beats per Montenegro etikete. U pitanju je rezultat radionice „Tradition reimagined”, koja je, kroz sesije sviranja, okupla domaće muzičare s ciljem da istraže ovu tradicionalnu pjesmu i reinterpretiraju je u savremenom kontekstu. Kao rezultat smo dobili “synth-pop-soul” numeru, koja terminu “balkan soul” daje posebnu dimenziju. 

SOULx3000 je grupa muzičara i producenata nastala na inicijativu podgoričkog producenta i DJ-a Nikole Rajović-a, pionira hip-hop-a u Crnoj Gori i dugogodišnjeg stvaraoca i menadžera u oblasti pop-kulture.

Muziku i aranžman pored Nikole potpisuju i Todor Tadić i Marko Ćaćić tim koji stoji iza podgoričkog “Knowhere2Run” studija u kome je sama numera osmišljena, kreirana i producirana. Za vokalne dionice bila je zadužena Tina Džankić, jedna od najboljih crnogorskih interpretatorki, koja je ovoj verziji doprinjela harizmom i toplom i jedinstvenom bojom glasa. Raznolikost učesnika projekta i njihova različita muzička iskustva su eksperimentisanjem sa raznim instrumentima i muzičkim stilovima, kroz kreativnu atmosferu u studiju razvili unikatni spoj tradicionale i savremene muzike. Za video ovog songa bila je zadužena ekipa MediaTag studija na čelu sa Ivanom Mandićem, koji su kadrovima nekih od najljepših lokacija Crne Gore iz vazduha, zaokružili ovo audio-vizuelno izdanje. 

Projekat „SOULx3000 – Tradition reimagined“ je podržan od strane MOST Music-a. MOST Music je evropska strategija za balkansku muziku, koju podržava Kreativna Evropa, program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnog. 

Muzika: Todor Tadić, Marko Ćaćić, Nikola Rajović 

Aranžman: Marko Ćaćić, Todor Tadić, Nikola Rajović

Tekst: Tradicional

Vokal: Tina Džankić  https://www.instagram.com/tinadzankic/

Studio: Knowhere2run

Mix i master: Knowhere2run  https://www.instagram.com/knowhere2run/

Cover art: Adela Zejnilović  https://www.instagram.com/adelica_z/

Fotografije:  Nebojša Medo Perković  https://www.instagram.com/medo_iscrtani/

Video: Ivan Mandić  https://www.instagram.com/i.mandic/

Izvršna produkcija i koordinacija projekta: Nikola Rajović za Beats per Montenegro https://www.instagram.com/vibinwitdjmono/

Foto: Nebojša Medo Perković

Izvor: BPM

Related posts