Otvaranje izložbe „Priroda na dodir“ u Parobodu

Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom Crne Gore Vas poziva na otvaranje izložbe „Priroda na dodir“ u subotu, 17. juna u 19 časova.

Ponovo će jedna izložba Prirodnjačkog muzeja gostovati van Crne Gore, nakon više od 15 godina. Izložba „PRIRODA NA DODIR“, redizajnirana i obogaćena novim eksponatima, gostovaće u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Izložbu čine modeli kao verne replike životinjskih vrsta, gljiva i biljaka, od kojih većina predstavljaju uvećane kopije živih vrsta, napravljene od veštačkih materijala.

Posetilac može da opipa svaki model, da uključi audio vodič i pomoću slušalica čuje glasovni opis predmeta, njegove najznačajnije karakteristike i zanimljivosti. Takođe, svaki model sadrži QR kod kojim se otvara web sadržaj. Prikaz na mobilnim telefonima se sastoji od animiranog sadržaja određenog eksponata, audio snimka i pratećeg teksta koji se može čitati na samoj stranici. Na taj način su i osobe sa oštećenim sluhom u mogućnosti da pročitaju nešto više o eksponatu ispred kojeg stoje. Svaki eksponat prati i pano na kom je, uz fotografije, dat tekstualni opis najzanimljivijih karakteristika vrste koja je predstavljena modelom.

Izvor: Parobord

Related posts