Novogodišnja čestitka portala „Sedma sila“

ŽELIMO DA BUDETE I OSTANETE MAJKA I OTAC!

Za uspeh , zdravlje i sreću dovoljno je da budete to što jeste. Svoji!
Samo neki od preduslova da novogodišnje želje iz čestitki postanu stvarnost.

Novogodišnje čestitke su lepo iskazane želje.To je gest dobramernosti.

Najdražima i poslovnim partnerima želimo sreću,zdravlje , uspeh i dug život.

U te lepe i dobrobnamerne čestitke iskazane kroz želju za dobrim zdravljem, srećom,uspehom,dugim životom… angažovana je velika količina iskrenih osećanja. Ali sve to, te zbilja iskrene želje, nekako ostaju u sferi nadanja.

Sve ostaje neizvesno.

Posle upućenih čestitki uopše ne razmišljamo da li i šta još treba da bi se te želje ispunle.

Pitanje je možemo li koliko toliko uticati na realizaciju tih novogodišnjih čestitki ,pa i svojih ličnih želja. Koliko je i da li je sudbina novogdišnjih želja u ”rukama” drugih moći?

Pitam se to zato što čovek može ako hoće da se seti šta je sve želeo i želi a nije dobio. U poodmaklim godinama to nekako samo po sebi dođe na “dnevni red”. Tim pre što je svima nama, sada više nego ikad potrebno da doživljavamo toplije i pozitivne poruke. Vreme otuđenosti uzelo je maha, pa veoma teško možemo da dokučimo slast lepih plemenitih želja, reči, prisnosti,intime…?! Pa i da se nadamo! Istu potrebu ima i onaj ko nam šalje lepe želje.On se takođe,samim upućivanjem čestitki oseća dobro. Ispunjen je plemenitom potrebom čoveka da želi mir, sreću, dorbro zdravlje,uspeh nekome drugom. Međutim on nema povratnu informaciju. I? Šta beše sa tako iskrenim željama?Da li su se ostvarile?Ako nisu zašto nisu?Verujem da veoma, veoma retko,neko nekome tokom godine kaže da mu se ostvarila želja iz čestikte koju mu je dotični poželeo.Isto tako nije se ni požalio da se želja nije ostvarila.

Ali , svejedno.Važna je dobra namera da jedni drugima želimo sve najbolje.

Ovom prlikom to činim i ja u ime ovog portala i njegovih,u ovom trenutku 22.000 posetilaca na mesečnom nivou. I svima onima koji su uz nas, da koliko toliko doprinesemo ispunjenju želje kako bi bili zadovoljniji, dugovečni, srećniji nego što misle da treba da budu , uspešni i naravno zdravi.

Da za uspeh gledaete kao na nešto što ste postigli svojom zaslugom, kvalitetom znanja.

Da za dobro zdravlje i dug život obezbedite što više ličnog udela.

Stvar je vrlo jednostavna.I vrlo slična onoj situaciji kada vi želite i tražite od nas da mi pišemo o nekoj temi. I mi tu temu obradimo. Isto je i sa željama. Mi vam želimo ostvarenje svih želja ali će one ostati na papiru ako vi bar u minimalnom obimu ne obezbedite uslove za njihovu realizaciju.Npr.da bar nešto od toga što napišemo sprovedete u delo.

Želim vam da za sreću pronađete dobar razlog.Po vašem izborzu.

Zato čestitku za nastupajuću 2022.godinu počinjem nekim stavrima sa kojima želim da vas podsetim na važnost vaše uloge u uspunjenju najlepših želja.

ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLjE

Da bi to zaista moglo da se ostvari podsećam vas da su stari Grci zapisali da je za zdravlje, pogotovo za zdravo srce, neophodno spokojstvo duše i vedrine duha. Zatim, kretanje, šetnja i gimnastika.I sve to bez naprezanja. Neophodno je i obavezno,zapisali su oni, izbegavati belo brašno, beli šećer belu so. Zamena im je crno brašno, med, morska so. Izbegavati meso, a u ishrani povećati kuvano i sveže povrće. Jaja treba jesti kuvana. Umesto masnog i slanog sira bolji je beli, mladi sir. Zdravije je jesti ribu i pile (bez kožice) nego meso.

Izbegavati sosove, majoneze, konzerviranu hranu. Na trpezi svakodnevno treba da bude svežeg voća i povrća, jabuka i krušaka, peršun i paprika, a najbolje je kad ste uvek malo gladni.

Zašto sve ovo pominjem? Zato što to sve znamo ali smo se pred najezdom novih vremena i novih problema naročito onih vezanih za higijenu i zdravnje predali lagodnijem ali ne i sigurnijem životu . Pred nama je nikad veći izbor proizvoda, naoročito je velika mogućnost njihovog serviranja, pakovanja i usluge,koja nam samo prividno čini život lakšim . Ali ne i bezbednijim.

Primera je bezbroj. I zato želim da od pomenutog izaberete ono što će koliko toliko imati udela u vašoj odluci,a mojoj želji da budete zdravi ! Izbor je pred vama.

Ali,isto tako ne želim vam da imate prodavca koji pre nego što vam otvori najlon kesu,lizne dva prsta (često i pljune ) da bi rastavio zalepljenu najlon kesu i u tu istu kesu stavlja vaše proizvode. Tu kesu vi, a ne on,nosite kući,dodirnete je…?!U njoj je vaša hrana.

Ne želim da imate mesara koiji vam nožem seče sirovo meso a potom istim tim nožem,bez sterilizacije i brisanja bilo čime seče vam parče slanine.

Ne želim da imate mesara koji vam rukom,umesto štipaljkom stavlja isečene režnjeve salame ili pršute na vagu.Ili na istu tu vagu rukom dodaje još.

Ne želim da imate mesara koji kad ga pitate da li je meso pregledano od strane inspekcije kaže “pa taman posla ja to isto meseo dajem svojoj deci.”A nigde nema pečata.

Želim da se setite i da mu tražite da vam pokaže pečat!

Ne želim da imate prodavca koji vam u istu najlon kesu stavlja kromir i hleb.I još se ljuti ako mu stavite primdbu.

Ne želim da kupujete kod prodavca koji vam , pre nego ste mu zatražili uslugu, priča da njemu „korona ništa ne može“.

Govorim vam to iskreno.Razmislite ovo je 2022.godina ,21.vek smo,a ove nabrojane nepoželjne stvari još uvek se upražnjavaju.

Ne želim da kupujete proizvode koji imaju oznake E kao što su E131, E142, E210, E123, E110… veoma opasni dodaci po zdravlje. To je isto kao da ste kupili sto grama otrova. A srećni ste?! Spisak štetnih emulgatora i aditiva pogledajte ovde: https://www.ceps.rs/saveti/item/566-spisak-stetnih-i-dozvoljenih-emulgatora

Ne želim da baka vašoj deci ,da ne bi plakala, daje čokoladne bananice, konzervirane sokove….?!

Ne želim da, kada deci skrećete pažnju na nešto što nisu trebala da urede , iste te bake i deke decu uzimaju u zašitu tako što vam kažu „pusti ga dete je šta on zna…“!

ŽELIM DA BUDETE SREĆNI.

To bi podrazumevalo da ste u svojoj prodici, na svom poslu našli dobar razlog da budete ispunjeni zadovoljstvom. Da ste se opredelili za takav milje okolnosti u kome vlada poverenje i prijateljstvo od poslovnih partnera do neobaveznih druženja! Jer teško je biti srećan ako si nezadovoljn. Počev od toga da u društvu u kome se krećete morate da branite ili dokazujete ispravnost svojih stavova i opredeljenja kao što kad ste vakcinisani protiv korone sigurno imate razloga da se osećate zadovoljno. I to jeste jedan od preduslova da budete srećni. Ali ako u svom okruženju morate da se ubeđujete oko toga da li je vakcinacija štetna i suvišna teško da ćete biti zadovoljni. Takvi stavovi isključivih osoba iritiraju,stvaraju neraspoloženje. Smaraju vas. Ne zaboravite .Njihovo je pravo da se ne vakcinišu. Ali nije njihovo pravo da ne poštuju vaše pravo. Neka oni tako žive (i tek njih neka sreća služi) ali ne na štetu drugih. Zato ih zaobilazite u širkom krugu.Neka plate kaznu i idu svojim putem.

I ne zaboravite .Nije ista sreća ona koju ste imali pa u nagradnoj igri dobili nagradu i ona sreća koju osećate svakog dana u okruženju i svojoj porodici. Zdravi, uspešni…!O pa vi ste već dovoljno bogati!

Zato ne želim da imate prijatelje ,npr. antivaksere koji tvrde da vakcina izaziva neplodnost a tu istu neplodnost oni sami provociraju abortusima. Naročito u doba mladosti.

Ne želim da vam takvi kvare sreću. Neka vam odbrana od ubeđivanja sa njima bude pitanje da li će ići kod lekara ako se razbole od korone?

Ne želim da imate prijatelje koji nisu srećni!

Ne želim da imate izazvanu i friziranu sreću.Već onu koja vam proizilazi iz duše,vaših ubeđenja i dobrog izbora svega, pa makar i dobrog odabira garderobe. I okruženja. Čak i po cenu toga da ponekad izgubite kontakt sa prijateljima suprotnih stavova. Budite sigurnmi oni koji menjaju stavove menjaju i prijatelje,pa je veća verovatnoća da su vas,zato što se ne slažete sa njihovim ubeđenjima, već otpisali, ali vi toga niste svesni.

Sreća koju vam želim u nastupajućoj godni jeste zapravo taj trenutak kada treba zaboraviti na brige! Potrudite se i više mislite na sebe. Jer sreću svako od nas sam sebi obezbeđuje svojim stavovima i odlukama. Ponašanjem. A naša iskrena želja da budete srećeni je upravo to da vam ukažemo da to zaslužujete. Jer sve što ne priliči atmosferi lepih želja, sreće, ljubavi, dobrog zdravlja , nadanju jednostavno ne treba i ne sme da vas dotiče i urušava vašu svest da budete srećni i zadovoljni.To između ostalog i zbog toga što je danas sve više licemera,lažnih i praznih obećanja koja mute razum.

Ali ne zaboravite taj trenutak lepih želja,sreće,ljubavi,nadanja treba da traje.

ŽELIM VAM DA BUDETE UPEŠNI

Ova želja uglavnom podrazumeva da imate mnogo novca,retko se misli na zlato, ali verujte i jedno i drugo moguće je ako ste zdravi,zadovljni sobom i svojim okruženjem,porodicom pre svega .I ako srećno živite.

Naravno,da će na kvalitet i količinu vašeg uspeha uticati vaša predanost profesiji,vaše sposobnosti urođene sklonosti itd. ali i dešavanja oko vas i u svetu.

Sigurno je teško biti uspešan ako ste svesni toga da se trudite,da radite pošteno da živite život dostojan ljudskog opredeljenja kvalitetnim vrednostima a istovremeno u svetskim razmerama pa strepite od očigledne opasnosti uništenja pravde i pravednosti i duhovnosti. Zato svoj uspeh treba da gradite na svojim projektovanim vrednostima.

Uspeh i sreća se ovde prepliću tako što se uspeh može kao i sreća doživeti samo ako je čovek slobodan.

A svoj na svome je uvek srećniji,zadovoljniojimi uspešniji od onoga koji to isto misli ali je na tuđem.

Ne zaboravite da svetska elita i vrhuške ,koje diktiraju odnose snaga, odavno ne razmišljaju o značaju trenutka planetarnog uspeha ,već samo o svome i onih od kojih njihov uspeh zavisi.

Svesni ste toga da je njihov uspeh već odavno samo prividno i prolazno i vaš. Mi smo prihvatili mnoge inovativne stvari,napretke ocenili kao veće mogućnost i našeg sopstvenog rada. Ali nije baš tako.Uzmite samo internet. Koliko vam je olakšan rad i put do uspeha,koliko je to veće zadovoljstvo?! Neopisivo i nepojmljivo u donosu na pređašnje načine komunikacije. Ali, gde je vaš uspeh kada planeterno dođe od iskuljčenja interneta. Pa pogledajte samo primer vašeg internet operatera i sve će vam biti jasno. Dovoljan je mali prekid ili smetnja i vi ste odsečeni od svih vaših poslova,rodbine, pa čak i od banke u kojoj je vaše bogatstvo.

Zato ne želim vam da imate prekid na internetu.

Ne želim da vaš uspeh bude u tome što odavno uživate zato što vam je sve on line i na dlanu.To je prividan uspeh.

Ne želim vam da imate život u kome će krojači sudbine sveta pokušati da digitalizaciju pretvori u proces uz čiju će pomoć moći da otuđi ili uskrati sve ljudske faktore( sreću,zdravlje i uspeh).

Ne želim da gledate televiziju u kojoj je važnije šta nam poručuju sa reklamnih spotova od onoga što govore stručnjaci.

Ne želim da verujete ljudima koji ne govre da su ih izlečili lekari već razne masti ,tablete i kostolomci. Njima želim da se izleče od bolesti kupovine mišljenja.

Želim vam da imate lekare kojima verujete.

Želim da imate puno uspeha.Samo pazite kvalitet svoga uspeha vi vrednujete. Ostali varaju.

Ne želim da uživate u televizijsdkim programima koji vam nude rijaliti emisije.

Ne želim da slušate tv emisije u kojima voditelji ne znaju padeže,ne poznaju svoj jezik .

Želim da živite u društvu u kome se tačno znaju sistemi vrednosti.

Želim da vam život u nastupajućoj 2022. godini bude sadržajan usklađen,da budete zadovoljni time što ste to što jeste.I što ste baš takav život izabrali.

Ne želim vam sreću u kojoj niste više to što jeste.Otac i majka.

Želim da zante da svi mi zaslužujemo više od noga što nam se nudi. Ali ni sreća,ni zdravlje ni uspeh ne dolaze preko noći.Godina traje 365 dana.

Toliko ,do novih želja, treba ta traje i vaše zdravlje,i sreća i uspeh!

I toliko mi vama i vi drugima (po)želi(mo)te!

Želim vam da takvi i tako dugo živite.

Ne želim da kao u „Gospodaru prstenova“ gde Saruman,zatim vođa Orka i Azmog viču:Završila se era ljudi nastupa era Oraka.

Ne želim vam(nam) sreću da živite u epohi otuđenih ljudskih, bioloških osobina i vrednosti.

Evo prilika je da vam dok ,čekajući sreću,birajući prave ,radeći bolje i živeći duže , preporučim i ovu vrstu uživanja.Ovoga puta da poslušate srećnu mladu i uspešnu harfistkinju Sofiju Sibinović i njenu numeru „Ples u noći „.

Autor: Milorad Antonić

Izvor: Sedma sila

Related posts