Silente u oktobru stižu u Novi Sad i Beograd

Regionalna senzacija Silente proteklog vikenda je rasprodatim koncertom na zagrebačkom stadionu Šalata krunisala dosadašnju karijeru. Pred skoro 5.000 najvećih fanova dubrovački sastav održao je svoj do sada najveći samostalni koncert, a u okviru velike regionalne turneje benda, Silente će nastupiti u četvrtak, 10. oktobra, u SKCNS Fabrika u Novom Sadu, i u petak, 11. oktobra, u Domu omladine Beograda.

Spektakularni koncert na otvorenom još jednom je potvrdio da je Silente bend oko kojeg ni dan danas hajp ne jenjava, a nastupom na Šalati uz posebnu produkciju zaokružili su priču o prvoj deceniji karijere benda.

Silente na Šalati

Od samog početka i pesme “Morski ljudi” Ivana, Lara, Tibor, Sančo i Ivuša pozvali su u svoj čudesan svet. Koncert kojim je bend proveo kroz dosadašnju karijeru se nastavio s aktuelnim singlom “Sve da ima neki način”, a onda su usledile “Zaboravi nas”, “Neobranjivo”, “Molim te zapiši”, “I u mojoj i u tvojoj sobi”. Susret s ogromnom bazom fanova koja konstantno raste od prvog dana nastavio se uz “Lovac na čudesa”, “Pitanje je ljubavi”, “Krvoloci”, “Nije išla u detalje”, “Dragi vjerujem u sve”, “Svila”, “Falange”, “Pjesma koja samu sebe mrzi”, “Rekla si”, “Navečer se srca lome”. Publika je uglas s bendom pevala i “Malo magle malo mjesečine”, “Idi”, “Voli me dok đavo spava”, kao i neke od najvećih hitova “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako”, “Sve što treba znat o ženi” i “Poljubi me za kraj”. Bend se na bis vratio s “Još jednom” i obožavanom “Terca na tišinu”, a veče su zatvorili uz “Čudna ili čudesna”.

Silente – „Terca na tišinu“

Izuzetno uspešan put benda doneo je Silenteu mnogobrojne nagrade, priznanja publike i struke, a bend uvek u prvi plan ističe vezu sa publikom koja dolazi na njihove koncerte. Koncert na stadionu Šalata nova je stepenica u dosadašnjoj karijeri dubrovačkog benda. Najomiljeniji zagrebački otvoreni koncertni prostor do sada su u svoje kalendare upisivali veliki regionalni izvođači i strane zvezde. Silente je još jednom kao verovatno najmlađi hedlajner rasprodao stadion Šalata i time krunisao prvu deceniju karijere.

Silente – Sve da ima neki način

Najveći samostalni koncert na Šalati sjajan je uvod u letnje nastupe među kojima su i veliki samostalni koncerti u Splitu, Puli i Šibeniku, dok ih domaća publika može slušati na jesen – 10.  oktobra u Novom Sadu i 11. oktobra u Beogradu.

Silente se ističe kao jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova nove generacije, a koncerti u Beogradu i Novom Sadu prilika su za fanove da čuju presek cele karijere, s osvrtom na sva četiri studijska albuma na kojima su se našli hitovi poput „Terca na tišinu“, „Još jednom“, „Morski ljudi, morske žene“, „Neobranjivo“, „Čudna ili čudesna“, „Mene moje uši lažu“, „Poljubi me za kraj“, „Lovac na čudesa“, kao i aktuelni singlovi „Sve što treba znat o ženi“ i „Sve da ima neki način“, koji najavljuju peti studijski album.

Silente – „Sve što treba znat o ženi“

Ulaznice za beogradski koncert se mogu kupiti na blagajnama Doma omladine Beograda, Štark Arene, TC Rajićeva i online na efinity.rs, dok se za novosadski koncert mogu naći na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, kao i onlina na gigstix.com i tickets.rs.

Koncerte Silentea u Beogradu i Novom Sadu organizuje Kontra u saradnji sa LAA.

Izvor: Kontra

Related posts