Beggars Group predstavlja nova izdanja

Kim Gordon – ECRP
Matador Records

Nakon završene severnoameričke turneje, uključujući rasprodati nastup na Summer Stage-u u Njujorku, Gordon je započela evropsku turneju u utorak (25. jula) u klubu “Koko” u Londonu. Datumi su zakazani sve do 11. novembra u Lisabonu. Za potpuni raspored i više informacija, posetite kimaltheagordon.com.

Pred svoju letnju evropsku turneju Kim Gordon je objavila novi singl nezavisno od albuma, pod nazivom „ECRP“, uz prateći video čiju režiju potpisuje njena ćerka, Coco Gordon Moore. Video sadrži brze kadrove različitih scena njujorških ulica, koji upotpunjuju disonantne zvukove pesme koju je producirao Justin Raisen, dok Gordon intonira o „glasinama o slobodi govora“ i „pepelu na noćnom ormariću“.

VIDEO SPOT: https://youtu.be/J3iyw9moy9s

Rolling Stone je napisao o nedavnom nastupu Kim Gordon u Bruklinu: „Kim Gordon je trenutno na vrhuncu svojih moći, stvarajući muziku koja je bučna i oslobađajuća, neprestano izazivajući očekivanja koje slušaoci još uvek imaju za nju.“ WBEZ u Chicagu je napisao: „Polako, muzika se razvijala od tihog, introspektivnog drone-a u frenetičnu distorziju električnih gitara i žičanih instrumenata, vokala koji su istovremeno eterealni i glasni, a uzdizali se u noć. Bilo je to zapanjujuće, katarzično iskustvo.“

Početkom ove godine, Gordon je objavila svoj drugi solo album „The Collective“ koji je dobio pohvale kritičara, a Vulture i Pitchfork su ga nazvali jednim od najboljih albuma godine. Gordon je takođe imala svoj eksplozivni solo debi na TV-u izvodeći „BYE BYE“ na Jimmy Kimmel Live!

Snimljen u rodnom gradu Kim, Los Andjelesu, „The Collective“ prati njen prvi album iz 2019. godine „No Home Record“ i nastavlja njenu suradnju sa Raisenom (Lil Yachty, John Cale, Yeah Yeah Yeahs, Charli XCX, Yves Tumor), uz dodatnu produkciju Anthonyja Paula Lopeza. Album napreduje u njihovom zajedničkom stvaranju sveta, s Raisenovim pomerenim, dubovima i trap konstrukcijama koje igraju ulogu podloge intuitivnim kolažima reči i zaraznim uvrnutim mantrama Gordon, a koje dočaravaju komunikaciju, komercijalnu sublimaciju i senzorno preopterećenje.

King Krule – SHHHHHHH! (EP)

Matador Records

Prošle godine Archy Marshall, objavio je “Space Heavy“, svoj četvrti studijski album pod alijasom King Krule.

Album od 15 pesama pratile su pohvale kritičara, a The Guardian ga je opisao kao „razbijanje žanrova, eksperimentalizam”, MOJO kao “još jedan očaravajući, duboki, izvrsni album“ dok je The Times naglasio kako je „Archy “King Krule” Marshall, jedan od najoriginalnijih tekstopisaca svoje generacije”.

Godinu dana kasnije vraća se kako bi objavio novi EP pod nazivom SHHHHHHH!

Album sadrži četiri veoma tražene pesme o kojima se puno pričalo – “Achtung”, “All Soup Now”, “Time For Slurp”, “Whaleshark” – a koje su ranije bile dostupne samo na fleksibilnim diskovima tokom turneje King Krula Shhhhh 2023. Od sada pesme su dostupne na svim digitalnim platformama, a po prvi put mogu da se nadju i na vinilu u ograničenom tiražu.

Kako bi proslavio objavu EP-ja, King Krule objavljuje muzički video spot u sopstvenoj režiji za pesmu “Time For Slurp”, pesmu koja je brzo postala omiljena medju obožavateljima, nakon debija na prvoj turneji SHHHHH Tour u La Marbrerieu u Parizu (izvorni fleksibilni disk trenutno košta £1000 na Discogsu). Crno-beli spot su snimili Josh Renaut, Archy Marshall i njegove kolege sa turneje, Ignacio Salvadores (saksofonista) i George Bass (bubnjar).

King Krule bio je neverojatno zaposlen od izlaska “Space Heavy” pre godinu dana. Osim što postaje lice Burberry kampanje za proleće/leto 2024., King Krule je sarađivao i sa Mount Kimbie-jem na „Empty and Silent“ sa poslednjeg LP-a benda, The “Sunset Violent”.

Odmah nakon objave “Space Heavy”, King Krule krenuo je na opsežnu svetsku turneju sa dugogodišnjim kolegama iz benda Ignaciom Salvadoresom (saksofonist), Georgeom Bassom (bubnjar), Jamesom Wilsonom (bas gitarist) i Jackom Towellom (gitarist). Bend se ponovno sastaje kako bi nastupili na Glastonbury Festivalu 2024. godine ovog vikenda.

John Glacier – Duppy Gun
Young

Pre nego što je objavila svoj prvi projekat “SHILOH: Lost For Words”, reperka, producentkinja i pesnikinja rođena u Hackney-u, John Glacier, već je bila značajna figura na londonskoj rep sceni. Kroz saradnju sa Babyfather-om i LYAM-om, John je pokazala svoj talenat, a njen prvi projekat je bio nadrealno putovanje kroz unutrašnji svet jednog od najzanimljivijih umova britanske muzike. Nakon što je postala zaštitno lice globalne kampanje Brendana Lee-ja za Burberry, prošetala za Marine Serre na Nedelji mode, i njena muzika bila zvučna podloga za reviju Lacoste-ovu, Glacier je počela da dobija globalnu prepoznatljivost, sarađujući sa njujorškim producentskim timom Surf Gang na projektu JGSG prošle godine. Potpisujući ugovor sa Young (The xx/FKA twigs/Sampha) ranije ove godine, Glacier je objavila novi projekat, “Like A Ribbon”, koji je pokazao njen značajni muzički napredak. Sa učešćem umetnika kao što su Eartheater, Flume, Kwes Darko i drugi, ovaj projekat označio je prelazak tajanstvene umetnice na svetlo pozornice. Novi EP “Duppy Gun“ najavljen je sa ‘Steady As I Am’ kao autobiografskom mantrom, koju je John Glacier napisala i producirala zajedno sai Kwes Darko . Nedelju dana pred sam izlazak EP-a , objavljena je drugi singl i video, ‘Cows Come Home’

Pesma ‘Cows Come Home’ predstavlja trenutak u karijeri Glacier koji je najrazigraniji dosad, kombinujući elemente rapa, džungle i denshola, dok i dalje ostavlja prostor za Johnov jedinstveni, intimni ton. Pesma slavi individualnost čak i kada je drugi ne razumeju, sa klaustrofobičnom atmosferom koja oslikava spoljne konformističke razgovore i pritiske. Video je režiran od strane Yassera Abubekera (Kelela/Shygirl) i savršeno odražava ovu napetu atmosferu, prikazujući John kao izolovanu figuru koja se suočava sa svojim mislima pre nego što izazove dramatičan uticaj na sopstvenoj zabavi. Ovaj vizuelni prikaz omogućava gledaocu da pronalazi skrivena značenja u Glacier-inim rečima, otkrivajući nove slojeve pri svakom gledanju.

Album ”Duppy Gun”, objavljen 20. juna, prati slobodan, eksperimentalni duh prethodnog projekta, “Like A Ribbon“. Ovaj EP nudi bogato eklektično iskustvo, sa rapom kao osnovom, ali sa primesama denshola, elektronske muzike, ambijenta i mnogo više, pružajući jedinstvenu atmosferu koja deluje lično i kao dnevnik, što nam Glacier nikad ranije nije otkrila. ”Duppy Gun” je samo još jedno poglavlje u dnevniku John Glacier-a; jedne od najzagonetnijih muzičkih talenata Velike Britanije, koja stvara nove svetove u koje poziva slušaoca.

Lankum – “Live in Dublin”

Rough Trade Recordings

Dablinska četvorka Lankum (braća Ian i Daragh Lynch, Cormac MacDiarmada i Radie Peat), poznati su po euforičnim, energičnim nastupima.

Nakon njihovog univerzalno priznatog drugog studijskog albuma “False Lankum”, izdavačka kuća Rough Trade Recordings objavila je sada “Live in Dublin” snimljen tokom tri živa nastupa benda u dablinskoj hali „Vicar Street”, a pažljivo ih je zabeležio njihov dugogodišnji producent Džon „Spad“ Marfi (John “Spud” Murphy).

Iza njih je rasprodata serija koncerata u Hackney Empire u Londonu (tri i po hiljada prodatih ulaznica) i predstoje im nastupi pred ukupno i bar još 10 hiljada gledalaca, medju kojima su Glastonbury festival na „The Park Stage” u subotu 29.6. i 2 rasprodata njujorška koncerta u hali „Warsaw” u Bruklinu.

Novoobjavljeni “Live in Dublin” izašao je na crnom i ograničenog tiraža zlatnom vinilu 22. juna, a na digitali je obogaćen sa dodatne tri numere.. Sadrži pesme sa dosadašnjeg kataloga Lankuma, uključujući i nikad do sada objavljene “Rocky Road to Dublin” koji sada možete da poslušate OVDE , kao i „Bear Creek“, emotivan i energičan krešendo njihovih nastupa.

Album ‘False Lankum’, dobitnik je nagrade Ivory Novello, a nominovan je i za nagradu Mercury. Uz to je proglašen i albumom godine u UNCUT magazinu,

Guardian, Loud & Quiet, The Quietus i bio visoko rangiran u MOJO, NPR, DIY, Crack, Songlines, Music OMH, The Line Of Best Fit, Louder Than War, The Skinny i mnogim drugim svetskim izdanjima.

Izvor: Lampshade Media

Related posts