Pobednici konkursa Mikser Festivala

OBJAVLJENI POBEDNICI KONKURSA ZA UČEŠĆE NA MIKSER FESTIVALU: GHOST PROJECT I BLACK BOX 

Mikser Organizacija s ponosom predstavlja rezultate dva konkursa za kreativne talente –  Ghost Project za mlade dizajnere i Black Box za multimedijalne umetnike, na koje je tokom proteklih mesec dana pristiglo 140 projekata 160 mladih stvaralaca iz 28 zemalja sveta!

Kao deo nagrade, na predstojećem Mikser Festivalu od 23-25 maja, biće postavljene dve istoimene izložbe – Ghost Project i Black Box koje će prikazati najbolje radove sa oba konkursa, a Mikser organizacija je upravo objavila još jedno umetničko nadmetanje, ovog puta za likovne umetnike i grafičke dizajnere čiji će pobednički radovi činiti treću izložbenu postavku na trodnevnoj smotri kreativnosti na donjem Dorćolu.

Po oceni međunarodnog žirija konkursa Ghost Project u sastavu: Richard van der Laken, Vasso Asfi, Loukas Angelou, Jelena Matić, Nikola Radeljković i Maja Lalić, na ovogodišnju temu – „Mikrokosmos“ – najbolje je odgovorilo 40 odabranih projekata koje potpisuje 66 mladih dizajnera iz 20 različitih zemalja, osmislivši naizgled male inovacije koje imaju potencijal da transformišu naš mikrokosmos u održivije i društveno naprednije okruženje za sve. 

Lista pobednika konkursa „GHOST PROJECT 2024: Mikrokosmos“ dostupna je na ovom linku

Sloganom „No middle ground“/„Bez kompromisa“ Mikserov ovogodišnji umetnički konkurs Black Box, realizovan u partnerstvu sa galerijom Monolog i Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu, tragao je za autorima koji nepokolebljivo izražavaju svoj stav prema sadašnjosti i beskompromisno stvaraju svoju viziju budućnosti. Članovi žirija: Asena Hayal, Sara Jaafar, Nikola Damjanov, Dunja Tutin i Predrag Todorović, uz kustoski tim kojeg čine Marko Lađušić, Denis Leo Hegić i Maja Lalić, odabrali su 54 najupečatljivija umetnička rada više od 50 autorki i autora koji stvaraju u 11 različltih zemalja. 

Lista pobednika konkursa „BLACK BOX 2024: No Middle Ground“ dostupna je na ovom linku. 

Najavljene izložbe prikazaće najhrarbije poglede na našu stvarnost i najprogresivnije vizuje budućnosti, a pre svega predstaviće stav generacije Z kojoj je u velikom meri i posvećen program ovogodišnjeg Mikser festivala. 

Čestitamo pobednicima oba konkursa, a likovni umetnici i grafički dizajneri koji stvaraju u Srbiji mogu još uvek da se prijave za izlaganje na Mikser festivalu, učešćem na trenutno aktuelnom konkursu na ovom linku (www.mikser.rs/exerart2024). 

Vidimo se na Mikser festivalu, od 23. do 25. maja u Dorćol Platz-u! 

Related posts