Uskoro koncert Sebastijana Maninga i Viktora Paraua

ČETVRTA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT VIOLINISTE SEBASTIJANA MANINGA UZ KALVIRSKU SARADNjU VIKTORA PARAUA

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u utorak 12. marta u 20 časova prisustvujete koncertu rumunskih muzičara, violiniste Sebastijana Maninga uz klavirsku saradnju Viktora Paraua. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na programu desetog koncerta u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” su kompozicije Frica Krajslera, Johana Sebastijana Baha, Antonjina Dvoržaka, Eugena Isaije, Džordža Eneskua i Henrika Vijenjavskog, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen i nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnom periodu, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim violinistom Sebastijanom Maningom, koji je proglašen za najperspektivnijeg mladog muzičara istočne Evrope.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Podsećamo Vas da su u Istorijskom muzeju Srbije prezentovane izložba „Čekajući stalnu postavku” i njen tematski dodatak, gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – Heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja”, koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Izvor: IMS

Related posts