„Zaire“ – apsolutni hit Sajma knjiga u Beogradu!

Šesti roman popularnog pisca fantastike, Danijela Jovanovića, izašao je iz štampe mesec dana pred Sajam knjiga u Beogradu. Vrlo brzo, ova priča o ugnjetavanoj devojci koja sakuplja dovoljno hrabrosti da se otisne u nepoznato u potrazi za spasenjem svog naroda, ali i sopstvene duše, osvojila je brojna srca i postala apsolutni hit tokom Sajma i jedna od najtraženijih knjiga na štandu izdavača Otvorena knjiga.

Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i književnosti i pisac, koji živi i radi u Beogradu. Popularnost je stekao fantastičnim serijalom za mlade „Severna kapija”, u izdanju IK „Otvorena knjiga”. Autor je i romana za decu „Gospodinova kuća”, koji je potpisao i kao ilustrator. Pisao je i kratke priče koje su bile objavljivane na nekim od vodećih portala u zemlji i regionu i ušle u brojne zbirke. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu poezije i proze „Janoš Siveri”. Ovaj mladi pisac dobitnik je i nagrade za najbolji prevod na takmičenju organizovanom od strane Španske ambasade u Beogradu. Završio je i kurs kreativnog pisanja „Kreativne sinergije”, kao i „Creative Spotlight”, edukaciju koju je sponzorisala „Thomson foundation” u cilju razvijanja kulture na Balkanu.

Nakon izuzetno popularnog serijala za mlade „Severna kapija“, Danijel Jovanović ni ovog puta ne izneverava svoje čitaoce, provodeći ih, zajedno sa naslovnom junakinjom Zaire, kroz čudesno oslikane imaginarne svetove. Ova knjiga, pre svega, predstavlja pomalo gorku priču o odrastanju uokvirenu modifikovanim bajkovnim sižeom i, u prepletu elemenata različitih mitologija, govori o lojalnosti, hrabrosti, prijateljstvu, porodici, religiji, rodoljublju, ali i o snazi pripovedanja, toleranciji, rodnim ulogama, nasilju i opasnostima slepog poštovanja uspostavljenih dogmi.

Zbog ogromnog interesovanja, sajamski popust se nastavlja i na sajtu izdavača, gde ovaj roman možete poručiti već danas i zaviri u svet protkan elementima afričke mitologije. 

„Zaire“ će lako osvojiti srca svakog čitaoca koji zaviri među ove strane, a nema sumnje da će glavna junakinja ostaviti traga u novijoj svetskoj književnosti, budući da predstavlja pravu književnu junakinju našeg doba. Baš kao i njena verna lisica.

Atmosferu sa sajma možete propratiti i na instagram stranici autora svet.iza.kapije.

Related posts