Najprodavanije knjige Arhipelaga na Sajmu knjiga

Arhipelag je imao uspešan nastup na 66. Beogradskom sajmu knjiga. Sajamske premijere Arhipelaga bile su vrlo zapažene, pa je štand Arhipelaga bio jedan od najposećenijih na Sajmu knjiga. Publika je podržala koncept nastupa u kome, pored prodajne dimenzije, postoje i izložbena i programska dimenzija. 

U programima Arhipelaga učestvovalo je preko 40 domaćih i stranih pisaca, istoričara, sociologa, ekonomista, teoretičara, prevodilaca. Klub čitalaca Arhipelag dobio je nekoliko stotina novih članova na Sajmu knjiga. Štand Arhipelaga posetio je i veliki broj ličnosti iz intelektualnog, kulturnog, diplomatskog i javnog života iz zemlje i inostranstva.

Najprodavanije knjige Arhipelaga na Sajmu knjiga bili su romani Ljudmile Ulicke Zaista kuga, Jelene Lengold Lakonogi dan i Davida Grosmana Život se sa mnom mnogo poigrao, memoarska knjiga Čarlsa Simića Zastrašujući raj, knjige priča Srđana V. Tešina Crna Anđelija i Mihajla Pantića Nijedna od sedam, drama Vide Ognjenović Poetesa, provokativna knjiga Sergeja Gurijeva i Danijela Trajsmana Spin diktatori, kao i dve knjige Danila Kiša: Grobnica za Borisa Davidoviča i Enciklopedija mrtvih.

Izvor: Arhipelag

Related posts