Marko Popović i Nenad Milenković u Kući Đure Jakšića

U okviru oktobarske tribine „Čitaj me , gledaj me“ moderatorka Vesna Vukajlović ugostiće pisca Marka Popovića i direktora međunarodnog festivala drama i serija FEDIS, Nenada Milenkovića.

U okviru festivala koji je upravo završen početkom oktobra, imali smo prilike da vidimo da su brojne TV serije kreirane na bazi ekranizacije romana. Između ostalih u pitanju je i serija „Nemirni“ prema delu Marka Popovića koja je nagrađena na festivalu. Sa Nenadom Milenkovićem pokušaćemo da otkrijemo kako publika reaguje na produkciju ovakvog TV sadržaja, i da li se, ako se osvrnemo na ranije ekranizacije sadašnja produkcija žanrovski i stilski menja . Naš sagovornik dugi niz godina uporno održava ovu manifestaciju, koja dobija sve veći značaj i u regionalnom pogledu.

Kada je reč o Marku Popoviću, u pitanju je pisac i dramaturg mlađe generacije koji se potpisuje kao scenarista serije „Tajna vinove loze“, zatim tu su serije „Nemirni“, „Jedini izlaz“ i budući projekti o kojima ćemo razgovarati. U fokusu će biti roman „Jedini izlaz“ kao primer ekranizacije modernog trilera srpske književnosti. Kako je reč o dramaturgu i vrsnom pripovedaču , osvrnućemo se na inspiraciju koju pronalazi u realnom savremenom životu, te samim tim postaje kritičar socijalnih pojava i tendencija.

Tribina će se održati u petak, 20. oktobra, sa početkom u 19 časova u Kući Đure Jakšića.

Dobrodošli!

Izvor: Kuća Đure Jakšića

Related posts