Prvi EP instrumentalnog benda „Žljeb“ iz Backe Palanke

Instrumentalni trio iz Backe Palanke pod imenom „Žljeb“, prosle nedelje izbacio je prvi EP sa popratnim muzickim videom!
Ovo su infromacije u vezi samog benda, kao i fotografije uz linkove ka nasim socijalnim mrezama:
Žljeb je nastao 2022. kao ideja izmedju klavijaturiste i gitariste da kroz interne fore realizuju zanrovski nesto nesvakidasnje – „Tesko je odrediti zanrovski sta sviramo ali u pitanju je kombinacija nekadasnje disko estetike sa modernijim uticajem progresivne i komercijalne muzike. Pod uticaje navodimo izvodjace poput Wage War, Plini, Polyphia,$uicideboy$ pa sve do bizarnijih melodija koje se provlace u aranzmanima poput Ace Lukasa i Amadeus benda (ne,ne salimo se).“ – navodi Nikola Pudja, gitarista benda. „Prvi EP se sastoji od 4 trake i predstavlja bas tu sarenolikost u zvuku koju zelimo sirem auditorijumu da prezentujemo,a to smo u startu
realizovali kroz muzicki video od 10 min koji mozete pogledati na nasem youtube kanalu. Takodje, nas prvi album je vec u procesu stvaranja i trebao bi da izadnje pocetkom sledece godine zajedno uz prve live nastupe“, navodi Veljko Lukic, klavijaturista benda.
Linkovi za EP video, kao i nase socijalne mreze:
EP VIDEO

LinkTree

Instagram
Facebook
Spotify

Clanovi benda:
Drums: Radovan Rebić
Guitar: Nikola Puđa
Keyboard: Veljko Lukić

Related posts