S.A.R.S. prvi put nastupa u Londonu

Grupa S.A.R.S. tokom više od 15 godina duge karijere postala je neprikosnovena regionalna koncertna atrakcija i jedan je od vodećih srpskih bendova po broju nastupa u Evropi i to ne samo na festivalima, već i kada su u pitanju samostalni koncerti. Jedan od, za njih, važnih koncerata desiće se 1. septembra u prestonici Velike Britanije, Londonu, gde će po prvi put u karijeri nastupiti u poznatom Electric Ballroom-u.
“Do sada smo imali mnogo sjajnih koncerata širom Evrope, ali trebalo je ipak puno vremena da se desi koncert u Londonu. Iako je koncert bio zakazan za maj mesec, na putu nam se isprečio proceduralni problem sa dobijanjem vize, ali sada smo i tu prepreku rešili, pa jedva čekamo nastup. Inače, ovaj koncert je zakazan na zahtev brojnih fanova iz Velike Britanije, koji su nam se često javljali sa molbom da sviramo u Londonu, tako da jedva čekamo druženje sa publikom za koju do sada nismo imali priliku da sviramo.” rekao je Žarko Kovačević, frontmen benda.
Pre koncerta u Londonu S.A.R.S. će nastupiti na festivalima u Novom Bečeju, Osijeku, a u Sofiji će održati samostalni koncert.
Veoma su popularni u regionu, pa su ovog leta imali sjajne nastupe u Zagrebu, Temišvaru, Velenju, Sarajevu, Trogiru, Korčuli, Dojranu, Murskoj Soboti, a po prvi put su nastupali i u Bosanskoj Krupi, Temerinu, Jajcu, Novom Travniku, Goraždu i Smederevu.


Pored mnogih hitova sa prethodnih sedam albuma, njihovu dosadašnju karijeru su obeležile pesme “Buđav lebac”, “Perspektiva” , “Lutka”, “Veruj mi”, “Rakija” i mnoge druge, a u niz velikih hitova će se svakako upisati i pesma “Hej kafano”, koju su poslednju objavili.
Njihove pesme odslikavaju trenutna razmišljanja i turbulentna emotivna stanja kroz koja prolaze. Osim ljubavi, u pesmama se bave i socijalno angažovanim temama, a tako će biti i sa pesmama koje pripremaju za naredna dva albuma, od kojih će jedan biti klasičan, a drugi akustični. U pripremi je i jedan neobičan duet.

Foto: Jan Kocjan

Related posts