Počelo 13. „Novosadsko BIG dečije leto“

„Novosadsko BIG dečije leto“, 13. po redu, počelo je današnjim programom u TC „BIG“! Tradicionalnu manifestaciju otvorile su direktorka Dečijeg kulturnog centra Novi Sad Severina Miletić i naša ovogodišnja ambasadorka flautistkinja Dunja Brborić. Tom prilikom nastupali su mali umetnici i kreativci iz dečjeg hora „Suncokreti“, muzikanti iz škole „Isidor Bajić“, plesačice grupe „Partizan II“ i Zumba Fusion studija. Uporedo sa pomenutim nastupima, održan je i Bazar kreativnih radionica u okviru kog su se predstavile institucije i organizacije koje će realizovati radionice u okviru ovogodišnjeg „Novosadskog BIG dečijeg leta“, a roditelji i mališani mogli su da saznaju kada i gde će moći da se druže tokom predstojeća dva meseca.

– Deco, vaše je da budete to što jeste: radoznali, otvoreni, blagonakloni, da uživate u svemu, da razgovarate i razumete se, da pitate i pamtite, i da, iznad svega, budete šašavi i šareni; na taj način u sebi i drugima nećete dići zidove, a ako vam se kakav zid i omane, brzo ga srušite svojim veličanstvenim bićem – recite ’ne’ smanjenju samih sebe. Pred vama i nama je još jedno „Novosadsko BIG dečije leto“, trinaesto po redu. Ideja je stara 13 godina, ali u ovom slučaju, nipošto nema bilo kakav odraz praznoverja, već je broj koji dolazi posle tzv. savršenog broja, posle dvanaestice, koja je takva jer je deljiva sa čak četiri različita broja. Samim tim, trinaestica znači nov početak, ponovno rođenje. Svake godine sa istim elanom, ali i sa pomalo treme, mi koji pripremamo programe započinjemo stvaralačku avanturu koja će biti zapisana pod sintagmom radosnog detinjstva negde u vašem pamćenju – rekla je na otvaranju direktor Dečijeg kulturnog centra Novi Sad Severina Miletić, a poželevši dobrodošlicu deci u same sebe, u skladu sa ovogodišnjim sloganom „Ljubav je…“, otpočela je dečja manifestacija koja će trajati sve do 25. avgusta, a u okviru koje će se naši najmlađi sugrađani družiti, zabavljati, učiti i razvijati na više od 20 lokacija u Novom Sadu.

Među ovogodišnjim prijateljima su Muzej Vojvodine, Arhiv Vojvodine, Muzej Grada Novog Sada, Zanatsko-obrazovni centar „Adžija“, Kapuera Akademija Novi Sad, Prijatelji dece Novog Sada, Fusion Fitness & Dance Studio, Likovni krug – Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave, Studio DOM Animacije, Logischool Novi Sad, Dečija luka – Centar za edukaciju i podršku deci, roditeljima i stručnjacima u obrazovanju, Kinesis Mix, Adrenalin park „Zemlja čuda“, Sol Ray Edukativni centar, Kreativni pogon, Udruženje kreativno-edukativni centar „Muzički atelje“, TC „BIG“, kao i Arena Cineplex.

Kompletan program ovogodišnje manifestacije u PDF dormatu možete pronaći na ovom linku, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi u mejlu.

Sve naše aktivnosti objavljivaćemo i na društvenim mrežama – Fejsbuk stranici „DKCNS – Dečiji kulturni centra Novi Sad“ i Instagramu @dkcnovisad1.

Zahvaljujemo se prijateljima manifestacije koji su nas i ove godine podržali, a to su Grad Novi SadTC „BIG”Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i OŠ „Petefi Šandor“.

Izvor: DKCNS

Related posts