Otvoren ARLEMM u Beogradu

ARLEMM PONOVO STIŽE U BEOGRAD

Koncertom i izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ARLEMM 2023

27. jun, Beograd – Festival ARLEMM će i ove godine, 14.put zaredom, privući najpoznatija imena kvalitetne umetničke muzike u Zapadnu Srbiju. Festivalu u Arilju prethodi, sada već tradicionalno, predstavljanje ARLEMM/a u Beogradu.

Kulturno-umetničkim programom i otvaranjem izložbe fotografija na Cvetnom trgu u Beogradu, označen je početak manifestacije ARLEMM 2023.

U Beogradu je predstavljen deo programa kojem će ljubitelji umetnosti moći da prisustvuju ovog leta u Arilju. Na Cvetnom trgu, nastupili su mladi talenti: harmonikaš Dimitrije Petrović, duo violina Anja Ovaskainen i Stojanka Pešić i sjajni Etno Jazz Orchestra.

Na kraju večeri, otvorena je izložba fotografija ARLEMM – umetnički karavan. Autori izložbe su mladi umetnici, Danica i Dragica Radosavljević i Filip Nikolić, uz podršku iskusnijih kolega – Tanje Draškić Savić i Dragana Zabunovića.

Nakon prestonice, izložba će svoj put nastaviti do Arilja, gde stiže 15. jula na dan zvaničnog otvaranja ARLEMM MANIFESTACIJE.    

Tokom proteklih 14 godina, Arilje je postalo kulturni svetionik i prestonica muzičkih dešavanja tokom letnjeg perioda – ističu organizatori.

Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je izgradio prepoznatljiv i atraktivan ambijent za svu talentovanu decu koja su željna da uživaju u umetnosti i prirodi na jedan poseban način.  

Deca i mladi pohađaju časove klavira, violine, violončela, viole, gitare, flaute, kontrabasa, kamerne muzike, solo pevanja i duhovnog pevanja, a od ove godine, po prvi put i nastavu harmonike. 

Od samog početka, ideja festivala je zasnovana na pružanju mogućnosti najmlađima da se upoznaju sa klasičnom, duhovnom, tradicionalnom i džez muzikom; da kroz rad sa sjajnim predavačima načine svoje prve korake, da osete da su deo jednog novog muzičkog sveta.   


ARLEMM u sebi sadrži lepezu umetničkih i muzičkih pravaca, te osim klasične, duhovne,

Izvor: ARLEMM

Related posts