Otvaranje Leta u MuzeJU – koncert Električnog orgazma

Muzej Jugoslavije vas poziva da zajedno otvorimo ovogodišnji letnji program 22. juna u 19 časova spektakularnim nastupom benda Električni orgazam. Koncert će se održati na platou ispred Muzeja Jugoslavije, čime će zvanično započeti LETO U MUZEJU 2023. Ulaz je slobodan!

„Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Kapetan Esid”, „Da si tako jaka” i „Bejbe ti nisi tu” samo su neki od hitova jednog od najvećih novotalasnih bendova, a gde ima više smisla da se oni izvedu uživo nego na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

Kroz decenije stvaralaštva Električni orgazam menjao je postave i muzičke stilove, ali je uvek ostajao dosledan svom specifičnom i originalnom rokenrol izražaju. Od „Paket aranžmana” do danas, nizali su uspešne albume i zasluženo zauzeli mesto na vrhu lestvice najuticajnijih novotalasnih bendova na ovim prostorima. Kultni status i aktuelnost na savremenoj muzičkoj sceni čine Električni orgazam važnim segmentom jugoslovenskog nasleđa koji se mora muzealizovati, dok odlični nastupi obećavaju sjajan program koji će privući novu mladu publiku u Muzej.

Već šest godina uspešno se realizuje program Leto u MuzeJU sa idejom da kroz različite događaje afirmiše Muzej Jugoslavije kao mesto za druženje i zabavu. Od pokretanja programa, održano je na desetine koncerata bendova i nastupa drugih umetnika u kojima su kustosi Muzeja prepoznali odjeke jugoslovenskog nasleđa. Takođe, baštineći tradiciju jugoslovenske omladinske kulture, Muzej nastoji da podrži kako mlade tako i bendove koij su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, ali i da svojim programima omogući predstavljanje regionalne scene beogradskoj publici.

Dođite da zajedno pevamo iz sveg glasa pesme uz koje smo odrastali na vašem omiljenom mestu u gradu.
Za više informacija molimo vas da kontaktirate Saru Sopić: 065/2507-180.

Izvor: Muzej Jugoslavije

Related posts