Piknik otvara sezonu 11. juna!

Prvi Piknik u ovoj sezoni održava se u nedelju 11. juna u centru grada u parku na Donjem Kalemegdanu!

Program počinje u podne, završava se oko 20 časova, a prisustvo je potpuno besplatno. 

Ovo je osma godina da vas ekipa Piknika poziva u beogradske parkove na grupna druženja na otvorenom uz muziku, klopu, piće i različite dodatne sadržaje i aktivnosti. 

Muzičko putovanje na prvom Pikniku u 2023. godini otvaraju Ribs i Igor Jadranin.

Kako biste se lepo zabavili ali i rekreirali u prirodi na Pikniku su ovaj put MoleKul – centar zabavne nauke sa radionicama za decu od 6 do 14 godina, Foton yoga studio, i Aktivni Klub sa stolovima za stoni tenis i šah.

Od ove godine Piknik uvodi i širu ponudu ponudu hrane i pića, tako da ćete da jedete Burger House burgere, Zaokret vegetarijanske i veganske opcije, Bubamara sladoled i Ferdinand knedle. Od ponude pića moći ćete da se osvežite na limunada baru, okrepite ledenim Salto kraft pivom, a ako ipak preferirate tradicionalna piva, tu je Birra Moretti. 2 Tales destilerija priprema najfinija miks pića od džina i vodke (nezaobilazni Piknik fizz!), vinarija Eden nam šalje njihov izbor vina, a naravno tu je i nezaobilazna Zaokret kafa (naš favorit Piknik affogato). Plaćenje na Pikniku vrši se tokenima koje menjate za novac na Info pultu Piknika.

Piknik se trudi da koristi što manje plastičnog otpada i da zelene površine ostavi netaknute nakon korišćenja. 

Iz organizacije Piknika poručuju: ”Želimo da sa nama provedete predivan dan u prirodi i da to nastavite da radite i bez nas, ali isto tako hajde da zajedno razmišljamo unapred o načinu odlaganja otpada i sačuvamo park kako bi i narednih dana svi mogli da uživaju u njemu na isti način.

Pozovite drugare, roditelje, decu i ljubimce, ponesite ćebiće, kreme za sunčanje i sprejeve protiv komaraca i vidimo se na prvom Pikniku ove godine!”

Piknik se osmu godinu za redom održava u beogradskimn parkovima u organizaciji Udruženja Kišobran. 

Kišobran je organizacija koja se se od 2008. godine bavi organizacijom različitih kulturnih manifestacija i dešavanja i promocijom nezavisne i alternativne kulture u Beogradu i Srbiji.

Za 15 godina postojanja, neke od najvažnijih aktivnosti udruženja uključuju događaje poput Kišobran žurke, Piknika – manifestacije izvođenja ljudi u prirodu i gradske parkove u saradnji sa beogradskim muzejima i Hali gali festivala koji se trudi da predstavi nove i aktuelne muzičare, bendove i umetnike, brojnih koncerata, barova Zaokret i Sprat, nedavno otvoreni art hub centar Kula u prostoru sat kule bivše pivare u Cetinjskoj ulici u Beogradu, jednonedeljni radijski programa na Radio Aparatu i izdavačke delatnosti.

Kišobran 8 godina aktivno sarađuje sa muzičkom agencijom Pop Depresija na čelu sa Ivanom Lončarevićem sa kojim je, pored organizovanja koncerata, pokrenuta izdavačka etiketa koja je prošle godine proglašena za jednu od najaktivnijih u regionu.

www.instagram.com/piknikbg

https://www.facebook.com/piknikbg

Izvor: Kišobran

Related posts