Marko Louis objavio novi album „Beskraj 2“

Talentovani muzičar Marko Louis objavio je svoj šesti studijski album pod nazivom „Beskraj II „ za izdavačku kuću Balkan art Collaboration, kao i singl „RUŽICE“ za koji je snimio spot pod rediteljskom palicom Dragana Jereminova.

Na novom albumu ima 14 pesama od kojih su većina dueti. Ovaj album je nastavak albuma „Beskraj“ koji je objavljen 2017. godine u kojem su takođe dominirali dueti sa Markovim kolegama. Ovoga puta sarađivao je sa umetnicima među kojima su i Edo Maajka, Sajsi MC, Kendi, Helem Nejse, Markova supruga Masha i mnogi drugi.

Album BESKRAJ koji je objavljen pre sedam godina doneo mi je puno lepih stvari. Zahvaljujući Beskraju proširio se moj auditorijum i imam osećaj da je tada stvarno počela moja karijera. Novi album je nastavak „Beskraja“ i trudio sam se da snimim pesme sa umetnicima koji su potpuno drugačiji od mene i koji me inspirišu. Mnogo volim da sarađujem sa različitim umetnicima i mislim da tada učimo nešto novo i proširujemo svoje vidike. Dugo sam čekao da podelim nove pesme sa publikom i veoma sam nestrpljiv da čujem i vidim reakcije“ izjavio je Marko Louis.

Pesma „Ružice“ je nakon spota „Bonita“ drugi singl za koju je Marko snimio spot sa novog albuma. Autor muzike je Slavko Milovanović koji je pisao i pesmu „Ćutaću„, a tekst za ovu pesmu je napisala Violeta Mihajlovska. Na aranžmanu su pored Marka radili i Nikola Jezdić, Andrej  Martinović i Aleksandar Dragutinović.

Ružica je snimljena još pre skoro dve godine i ona predvodi ovaj album. Ima tu snagu i zadatak da prezentuje ovaj novi album. Spot je snimljen u decembru sa dugogodišnjim prijateljem, rediteljem Draganom Jereminovim. Posebnu notu je dala Marija Olga, manekenka koja glumi Ružicu.“ dodaje Marko

Pored pomenutog Slavka Milovanovića, Marko je sarađivao i sa prijateljima i starim saradnicima, Majom Radivojević i Božidarom Đurovićem. Kao što je vec poznato, kao izraz poštovanja, na Markovim albumima da obradi pesmu svoga oca, ovaj put je iznenađenje da je snimio poznatu numeru „Kletva“ ili kako je ljudi bolje znaju pod imenom „Mećava“, zajedno sa Andrejom Ilićem, sinom pokojnog kompozitora Sanje ilića koji je autor ove pesme i Mladenom Lukićem koji je bio stalni član i frontmen grupe Balkanika. Ovu numeru su zajedno posvetili Sanji Iliću i Ljubiši Stojanoviću Louisu.

Za dizajn omota novog albuma zadužen je poznati grafički dizajner i umetnik Nikola Puzigaća. „Nikola i ja se već neko vreme poznajemo i prijatelji smo. Veoma cenim njegov rad i način razmišljanja. Mnogo sam srećan da je deo ovog albuma. Korišćena je fotografija sa albuma „Beskraj“ koju je napravio Danilo Novović još 2017. god. Moja ideja je bila da ovaj album nosi istu sliku i Nikola je to majstorski ukomponovao sa svojim idejama.“ završava Marko

Novi album „BESKRAJ II“  je dostupan na svim striming servisima od 1.juna 2023.  Verujemo da ćete uživati.

 Link za spot RUŽICE

Foto: Danilo Novović

Related posts