Danga, Echo Spiritus i Bristol u Klubu Fest

Tri alternativna rock benda Danga, Echo Spiritus i Bristol nastupiće 28. maja u klubu Fest, s početkom u 20 časova. 

Echo Spiritus je atmosferični rok sastav iz Novog Sada, osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara). 

Nakon tri objavljena spota „Svetlo“, „Inkluzija“ i „Treći svet“, tokom marta i aprila uporedo sa promotivnom turnejom koja kreće u Subotici, objavljen je ostatak pesama i zaokružen dugo očekivan album „Disbalans“ koji se izvodi uživo u celosti. 

LINK KA VIDEU: https://youtu.be/TQfuFWX9CgE

Danga je alternativni rok bend predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš koji svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera. 

Na nastupu u Festu Danga će predstaviti svoje debitantsko EP izdanje “Prvi rez” koje će u narednom periodu izlaziti u singl-po-singl obliku. 

LINK KA VIDEU: https://youtu.be/6msKs5D_658 

Bristol je bosansko-zemunski trio koji se prostire od Zemuna, preko Krnjače do Lešća. Bend je sačinjen od multiinstrumentaliste koji se zakleo da nikada više neće svirati bubanj, pa sad opet svira bubanj, čoveka koji se zakleo da nikada neće pevati na srpskom jeziku, i sad peva na srpskom, i čoveka koji je svirao tezge sa akustarom, pa su mu uvalili da svira bas gitaru. 

Trenutno najbolji opis benda je od jedne gospoje koja je izjavila „ovo zvuči kao neka depresivna Nirvana“, što je, jelte, pleonazam, a karakterišu ga jednostavne i pevljive kompozicije sa fino dubokim i štrokavim gitarama. 

Cena karte na ulazu iznosiće 400 dinara.

Izvor: Danga

Related posts